Gepubliceerd op: 10 oktober 2023

Weer verlies PAX heren 1; Doesburg schiet met scherp

Het is pas de derde wedstrijd van het seizoen 2023/2024. Maar niemand kan aan de werkelijkheid ontsnappen. PAX staat met 3 punten in de degradatiezone.

Het begin was veelbelovend. Al in de eerste minuut komen we op voorsprong. We genieten echter niet lang van die voorsprong. En voor de rust staat er in Doesburg een 2-1 stand op het scorebord.

Direct na rust komen we op gelijke hoogte en lijken we het tij te kunnen keren.

Maar Doesburg is dodelijk in de omschakeling en scoort binnen een tijdsbestek van 10 minuten tweemaal.

Een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer en er gloort weer hoop.

Het is echter Doesburg dat de deur op slot gooit.

De opstelling:

Doel: Joeri Mars, achter: Daan Mennink, Brian Hogeweide, Wesley Rouwenhorst, Siebe Meerlo, midden: Max Bussink, Thomas Wolbrink, Rob Arends, voor: Jesse Weustenenk, Jochem Groot Jebbink, Jurre Lassche.

Op de bank: Mouro Wentink, Jeffrey Lankhorst, Luuk Heeg, Derk Stortelder, Ben Wijkamp, Marijn van Haarlem.

Onze blauwwitten gaan furieus van start en Jurre zorgt binnen de minuut voor de 0-1.

We genieten niet lang van de voorsprong. Doesburg heeft een aantal behendige spelers. Een daarvan is Emir Sulejmani, die de gelijkmaker scoort.

In de 24e minuut komt de bal op de penaltystip te liggen en Jelmer de Jong laat Joeri kansloos.

In de resterende tijd recht PAX de rug, maar de gelijkmaker blijft uit.

Met een 2-1 voorsprong voor Doesburg gaan we rusten.

Marijn komt in de plaats van Jesse.

En net als in de eerste helft scoren we snel na de hervatting.

Na een vrije trap komt de bal in het strafschopgebied voor de voeten van Jochem, die voor de 2-2 zorgt.

Jurre is dicht bij een voorsprong voor PAX, maar de keeper van Doesburg kan de ingekopte bal pareren.

Net als in de eerste helft helpen we Doesburg vervolgens in het zadel. De Doesburgers krijgen veel te veel ruimte en daar profiteren de behendige spelers van.

Jelle de Jong en Mustafa Alemdar zorgen voor een 4-2 stand.

Vincent wisselt. Derk en Jeffrey voor Thomas en Rob.

PAX geeft niet op en met nog een kwartier te spelen wordt het 4-3. Brian scoort uit een vrije trap.

En PAX denkt de gelijkmaker te scoren, maar de goal wordt afgefloten wegens buitenspel.

Met twee doelpunten in de slotminuten dompelt Emir Sulejmani PAX in rouw.

Doelpunt nummer 6 was trouwens een juweeltje. Vanaf de middenlijn schiet hij de bal over de verbouwereerde Joeri in het doel.

Zondag 15 oktober op Het Elderink tegen Groessen.

We hadden het graag anders gezien, maar de vierde wedstrijd is een degradatieduel.

Laten we hopen, dat het belang van deze wedstrijd tot iedereen is doorgedrongen.

Op een Ajax-syndroom zitten we niet te wachten.