Bistro De Smederij

Bistro De Smederij

Sponsor

Bistro De Smederij is onderdeel van een echt familiebedrijf. Tegenover de bistro runnen Marco en Wilma Jansen eetcafé Jansen & Jansen. Eveneens op loopafstand is café De Jongens te vinden, waar Raymond Jolij mede-eigenaar is. Zowel de bistro als het eetcafé en het café draaien dankzij een fantastisch team, waarvan ook zoon Sem en dochter Bo Jansen deel uitmaken. Sem als kok, Bo in de bediening.

“We hebben altijd al een klik gehad met deze smederij”

Aanvankelijk runde Marco Jansen het geheel hier samen met zijn vader Richard. De twee begonnen in 2014 met eetcafé Jansen & Jansen. In 2018 kwam daar café De Jongens bij en kwam Raymond Jolij het team van ondernemers versterken. In het verleden timmerden vader en zoon Jansen al aan de weg met eetcafé De Groes in Zelhem. Hun Hengelose eetcafé werd door vakblad Misset Horeca al uitgeroepen tot ‘beste (eet)café van Gelderland’.

Inmiddels geniet Richard Jansen van zijn welverdiende pensioen. Hij hielp nog volop mee in de ontwikkeling van de nieuwe bistro. Vader en zoon hadden al heel lang het idee om ook in dit pand een horecazaak te starten. “We hebben altijd al een klik gehad met deze smederij”, vertelt Marco Jansen. “Het is mooi dat we zo’n authentiek en sfeervol gebouw intact kunnen houden. Wij kijken ernaar uit om de gasten in onze prachtige bistro te ontvangen.”

Bistro de Smederij