Gepubliceerd op: 10 oktober 2022

PAX op karakter langs het Duivense DVV

Roy Wolsheumer topscorer aller tijden PAX 1.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen worden voor het overlijden van Jan Wuestenenk.

Na de gevoelige nederlaag van vorige week tegen VDZ, was het zaak om niet opnieuw af te gaan.

In een teleurstellende eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht. DVV kreeg wel een paar mogelijkheden en kwam voor de rust op een 0-1 voorsprong.

Na de rust namen onze blauwwitten vanaf het begin het initiatief en al snel kwam de 1-1 op het scorebord.

Vervolgens kwam DVV weer op voorsprong, maar twee minuten later was het weer gelijk.

In blessuretijd weet PAX, tot grote vreugde van iedereen die PAX een warm hart toedraagt, te scoren en daarmee de volle buit binnen te halen.

Max Bussink, Siebe Meerlo en Mauro Ellenkamp voegen zich bij het rijtje geblesseerden.

De opstelling:

Doel: Mouro Wentink, achter: Seije Elburg, Derk Stortelder, Jody Kohler, Tom Groot Roessink, Rick Beulink, midden: Teun Stortelder, Bart Groot Roessink, Rob Arends, voor: Marijn van Haarlem, Roy Wolsheumer.

Op de bank: Daan Mennink, Marvin Rutzerveld, Ben Wijkamp, Luuk Heek, Jochem Groot Jebbink.

Het is prettig toeven in de herfstzon, maar het eerste halfuur is zeker niet hoogstaand.

DVV maakt het meeste aanspraak op een openingstreffer en die komt er ook.

Voor Mouro Wiggers is het driemaal scheepsrecht. Vlak voor het rustsignaal is zijn derde poging succesvol, 0-1.

Na de rust komt Daan voor Teun.

Er zal in de rust best een hartig woordje gebabbeld zijn, want PAX trekt furieus ten aanval en dat leidt al snel tot de gelijkmaker. Een dieptepass van Seije bereikt Roy en uit diens voorzet scoort Marijn de 1-1.

Beide teams gaan voor de winst.

DVV komt in de 62e minuut op voorsprong, maar PAX zet dat snel recht.

Roy speelt zich vrij en scoort op fenomenale wijze.

Dit doelpunt krijgt extra glans, omdat Roy volgens de statistieken hiermee op de eerste plaats komt van doelpuntenmakers van PAX 1.

Beide teams brengen wissels in. Voor PAX komen Luuk, Ben en Jochem voor Bart, Seije en Jody.

In blessuretijd krijgt PAX een corner. Tot grote vreugde van iedereen behalve DVV kopt Daan de bal tegen de touwen.

Vlak daarna is het tijd.

Nick Huitink spreekt na afloop Roy toe vanwege het behalen van de eerste plaats op de topscorelijst.

Volgende week VIOD uit, waar Rudi Vonk trainer is.

Als we met dezelfde inzet spelen als in de tweede helft dan kunnen we hoopvol afreizen naar Doetinchem.