Gepubliceerd op: 5 september 2022

PAX moeizaam langs 5e klasser Halle

Voor het seizoen 2022/2023 is PAX ingedeeld in een poule met als tegenstanders Halle, Reunie en Ruurlo. De poulewedstrijden worden gespeeld op 4, 11 en 18 september.

Op 4 september, afgelopen zondag, trad PAX aan tegen vijfde klasser Halle.

De opstelling:

Doel: Mouro Wentink, achter: Jochem Groot Jebbink, Derk Stortelder, Rick Beulink, midden: Tom Groot Roessink, Siebe Meerlo, Max Bussink, Teun Stortelder, Rob Arends, voor: Marijn van Haarlem, Roy Wolsheumer.

Op de bank: Marvin Rutzerfeld, Daan Mennink, Luuk Heek, Ben Wijkamp, Sem Jansen.

De verwachting was, dat PAX het verschil van twee klassen duidelijk zou maken.

Daar kwam niets van terecht.

Halle verdedigde met man en macht en daar had PAX onvoldoende antwoord op.

Uiteindelijk komt PAX na 40 minuten op een 1-0 voorsprong. Roy is de doelpuntenmaker.

De thee heeft voor wat PAX betreft niet goed gewerkt, want Hallespits Steff is iedereen te snel af. Hij omspeelt Mouro en scoort gemakkelijk, 1-1.

Het is duidelijk dat PAX de betere ploeg is, maar makkelijk gaat het niet.

In de 53e minuut scoort Rob 2-1 met een fraaie kopbal.

Dit geeft nog geen bevrijding. Halle krijgt zelfs een dot van een kans, maar Mouro is attent.

In de slotminuten loopt PAX uit naar 4-1. 3-1 door een goede actie van Rick en 4-1 door Rob.

Daan, Luuk, Sem en Ben vielen in de tweede helft in. Voor Ben was het zijn debuut.

Volgende week de tweede poulewedstrijd tegen Reunie in Borculo.