Zondag 4 december: PAX 1 thuis tegen Eldenia.

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden beide teams 7 punten uit 9 wedstrijden.

Al vroeg in de wedstrijd komt PAX met 0-1 achter.

Maar de rug wordt gerecht en PAX krijgt een aantal mogelijkheden om gelijk te maken.

De bal wil er echter niet in.

In de tweede helft is er wel veel strijd, maar creëren we te weinig kansen.

Het blijft 0-1 en daardoor staat PAX op de een na laatste plaats op de ranglijst.

De opstelling:

Doel: Marvin Rutzerveld, achter: Rick Beulink, Derk Stortelder, Jochem Groot Jebbink, Luuk Heek, midden: Tom Groot Roessink, Max Bussink, Rob Arends, voor: Marijn van Haarlem, Stijn Alkema, Roy Wolsheumer.

Op de bank: Daan Mennink, Mouro Wentink, Mauro Ellenkamp, Ben Wijkamp, Jesse Weustenenk.

Al na 6 minuten kijken we tegen een achterstand aan. Een ongelukkige actie in de verdedigingslinie biedt Thom van der Hoek de gelegenheid om de bal in het PAX doel te werken, 0-1.

PAX komt terug en is de bovenliggende partij.

Er komen ook mogelijkheden, vooral vanaf de rechtervleugel.

Tom schiet de bal op de paal en de rebound van Rob gaat naast.

Even later weer een perfecte voorzet vanaf de rechterkant, waarna Roy de kans niet kan verzilveren.

Ook Jochem komt in schietpositie, maar het keiharde schot kan worden gekeerd door de keeper van Eldenia.

Marijn moet vanwege een blessure het veld ruimen voor Mauro.

Na de rust nog een wissel: Daan voor Rick.

De tweede helft is er wel strijd, maar kregen we voor de rust mogelijkheden, na de rust is er nauwelijks gevaar voor beide doelen.

Daar kunnen Ben en Jesse als invallers voor Daan ( geblesseerd) en Rob niets aan veranderen.

We staan met lege handen, waar een gelijkspel eerlijker geweest was.