Gepubliceerd op: 27 februari 2023

PAX JO19-1 vs Beekbergen JO19-1 (1/8e finales beker)

Donderdag 23 februari 2023.
Na een vrij weekend te hebben gehad i.v.m. carnaval, stond er een doordeweekse bekerwedstrijd op de planning. Vroeg in de avond ging PAX op weg naar Beekbergen om de achtste finale van de beker te spelen.
PAX had rustig de tijd om zich om te kleden en een goeie warming-up te doen. Om 7 uur begon de wedstrijd. Vanaf het begin was PAX heer en meester op het veld. De bal werd goed rondgespeeld en PAX wachtte steeds op het goede moment om toe te slaan. Het enige wat nog miste waren de doelpunten. Tot de eerste 25 minuten belandde de schoten van PAX op de lat, paal of net naast het doel. PAX bleef echter rustig en bleef gewoon goed door voetballen. Beekbergen kwam er soms bijna doorheen maar dit werd goed opgelost door de verdediging. In minuut 27 was die daar dan. Uit een voorzet kwam de bal voor de voeten van Christiaan. Hij kon de bal gemakkelijk binnen werken. 0-1 PAX. PAX voelde aan dat er veel meer in zat en bleef de intensiteit van het spel aanhouden. Beekbergen liep erg achter de feiten aan. Niet veel later na de 0-1 werd het volgende doelpunt van PAX gescoord. Jeffrey had een mooie actie langs de zijlijn. Hij gaf de bal uiteindelijk voor. Doordat de bal van richting veranderde vloog de bal in het doel. PAX 0-2. Wederom bleef PAX het volhouden. Er werd een aanval opgezet vanuit de verdediging. Christiaan werd in de voeten aangespeeld, hield de bal vast en draaide weg bij de tegenstander. Ben werd uiteindelijk door Christiaan ingespeeld, waardoor Ben de bal in één keer kon voorgegeven. Jeffrey kon vervolgens zijn 2de doelpunt gemakkelijk binnenwerken. PAX 0-3 (wereldgoal). Beekbergen werd iets scherper. Ze speelde vooral op de lange bal die één keer in de zoveel tijd nog wel gevaarlijk werd. Alleen had PAX Siem als keeper die de ballen goed wist te stoppen. De 0-4 was dichtbij. Uiteindelijk viel die vanuit een corner. De bal werd voorgebracht en niet weggewerkt door Beekbergen. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Micah, die de bal gemakkelijk kon binnen werken. PAX 0-4. Je zou denken dat dit de uitslag was voordat de ploegen thee gingen drinken in de kleedkamer, maar niks was minder waar. Uit een corner in de 42ste minuut werd de bal weggekopt door Beekbergen. De bal kwam voor de voeten van Sil op ongeveer 20 meter van het doel. Sil haalde snoeihard aan, waardoor de bal via de onderkant van de lat in het doel belandde. Wat een goal! 0-5 was uiteindelijk de eindstand waarmee PAX de rust inging.
Na thee gedronken te hebben in de rust, begon de 2de helft. Lars koens was er in gekomen voor Travis en Lars Burghout was erin gekomen voor Jasper. PAX zal dit spel voort moeten zetten om een monsterscore ervan te maken. PAX begon echter minder goed aan de tweede helft. Er waren heel veel slordigheden. PAX zakte steeds verder in, waardoor Beekbergen de ruimte kreeg om te voetballen. Het werd een beetje rommelig. Uiteindelijk kreeg PAX doordat de bal van richting veranderd was zelfs een tegendoelpunt. Nu moest PAX echt wakker worden. PAX ging verder en het ging nog steeds stroef. Uiteindelijk kwam Ruben erin, hierdoor ging Luca in de Spits voetballen. PAX ging een wat beter voetballen. Vaak kon Timo langs de zijlijn opstomen en de bal in de diepte geven op Sil of in de voeten van Luca. Luca kon telkens de bal mooi vasthouden en weer doorspelen. Deze acties waren zeer dreigend. In een aanval werd Ben aangespeeld. Ben speelde een man en de keeper uit en werd uiteindelijk neergehaald. PAX kreeg een penalty. Lars Burghout nam deze en maakte het zeer rustig af. 1-6 PAX. Nu was het aan PAX om meer doelpunten te gaan maken. Uit een corner voor PAX werd de bal kort gespeeld op Sil. Sil kon makkelijk doorlopen. Hij had de bal voor zijn linker en nam net als de 0-5 gigantisch hard aan, waardoor de bal in de verre hoek belandde. PAX 1-7. Uiteindelijk werd Beekbergen nog wel een keer gevaarlijk en scoorde, echter werd dit doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Het einde van de wedstrijd naderde. In de 89ste minuut zat Martijn goed tussen de tegenstander. Hij kon Luca uiteindelijk wegsturen, waardoor Luca 1-op-1 stond met de keeper. Hij schoot de bal heel rustig rechts langs de keeper. PAX 1-8. Gelijk na dit doelpunt floot de scheidsrechter af. Pax Had gewonnen met 1-8 van Beekbergen en was door naar de kwartfinale van de beker.
Wie de volgende tegenstander in de beker wordt, zal binnenkort bekend worden. Voor nu weer focussen op de competitie.
Zaterdag 3 maart de volgende competitiewedstrijd tegen FC Bergh.
Klasse gedaan jongens, dit smaakt naar meer!