PAX HEREN 1 BEREIKT NA OVERWINNING OP GWVV DE NACOMPETITIE

Tweede Pinksterdag 20 mei trad PAX heren 1 sportpark Het Elderink aan tegen GWVV.

Bij winst zou PAX zich plaatsen voor de nacompetitie.

PAX had moeite met het in degradatiegevaar verkerende GWVV.

Na 10 minuten kwam PAX op voorsprong. PAX verzuimde meer afstand te nemen, mede door goed keeperswerk van de doelman van GWVV.

Toen het na de rust 2-0 werd, dacht iedereen dat de buit binnen was.

GWVV bleef echter strijden en een kwartier voor tijd scoorden ze de aansluitingstreffer.

Dat bracht de spanning terug.

Een minuut of tien voor het einde krijgt PAX een penalty en die wordt door Rob feilloos ingeschoten, 3-1. De buit is binnen denk je dan. Maar het wordt 3-2 en weer slaat de angst toe.

Een moeizame overwinning, maar de nacompetitie is bereikt.

De opstelling.

Doel: Mouro Wentink, achter: Seije Elburg, Derk Stortelder, Jorn Groot Roessink, Wesley Rouwenhorst, Daan Mennink, midden: Marijn van Haarlem, Thomas Wolbrink, Max Bussink, voor: Jurre Lassche, Daan van Bentum.

Op de bank: Ben Wijkamp, Marvin Rutzerveld, Luuk Heek, Bouwe Dijk, Jesse Weustenenk, Rob Arends, Roy Wolsheumer.

De opstelling was iets gewijzigd ten opzichte van de laatste wedstrijden. Wel 5-3-2, maar met een andere invulling.

Al snel is duidelijk, dat GWVV uit is op een kostbaar punt. Zij gokken met uitvallen of stilstaande situaties op de kopsterke spitsen.

Dat PAX na 10 minuten op voorsprong komt is een meevaller. Na een voorzet van Daan vB tikt de andere Daan de bal binnen, 1-0.

PAX heeft moeite om het spel te maken. Toch is er een mogelijkheid om te scoren, maar op de inzet van Daan M na een goede voorzet van Max volgt een fraaie redding van keeper Casper Bussink.

Max verlaat geblesseerd het veld en wordt vervangen door Bouwe Dijk.

Net voor rust nog twee reddingen van Bussink.

In de 56e minuut een corner voor PAX. Thomas zet voor en Jorn kopt binnen, 2-0.

Halverwege de tweede helft wordt Thomas vervangen door Rob.

Een kwartier voor tijd komt de spanning terug. Daar is PAX zelf debet aan.

Jochem Geels scoort 2-1.

Vincent wisselt. Jesse en Luuk voor DaanM en Marijn.

PAX krijgt kansen, maar scoort niet.

Tot de 84e minuut. Een terechte penalty en Rob weet daar wel raad mee, 3-1.

Uitspelen denk je dan en eventueel de score uitbouwen.

Echter, niet wij scoren, maar GWVV wel. Spits Cas de Neling kopt de bal binnen (dat deed hij in de uitwedstrijd ook al tweemaal).

De spanning keert terug, zeker omdat de scheidsrechter lang laat doorspelen.

DaanvB krijgt nog een kans voor een leeg doel, maar de bal rolt naast.

Het blijft 3-2.

Met de overwinning kunnen we tevreden zijn. Uiteraard ook met het behalen van de nacompetitie. Maar we willen graag op de tweede plaats eindigen, omdat we dan een thuiswedstrijd krijgen.

Zondag 26 mei Angerlo Vooruit – PAX.

Angerlo speelt bij winst ook nacompetitie.

Voor PAX volstaat een gelijk spel dan is de tweede plaats zeker, tenzij Dinxperlo met 7 doelpunten verschil wint in en tegen Kilder. En Kilder heeft de punten ook hard nodig.

We hopen zondag op massale steun van onze supporters in de strijd om het behoud van de tweede plaats.