Gepubliceerd op: 17 oktober 2022

PAX en VIOD houden elkaar in evenwicht

Hoofdrol voor Seije Elburg

De wedstrijd wordt gespeeld op het kunstgras in Doetinchem.

VIOD heeft het beste van het spel, maar vergeet na een 1-0 voorsprong de marge te vergroten.

Na rust komt PAX op gelijke hoogte, maar Doetinchem komt halverwege de tweede helft weer op voorsprong. Op karakter komt PAX toch weer langszij.

Max Bussink weer speelklaar, maar Jody Kohler wordt aan het lijstje geblesseerden toegevoegd.

De opstelling:

Doel: Mouro Wentink, achter: Seije Elburg, Derk Stortelder, Rick Beulink, Luuk Heek, Rob Arends, midden: Bart Groot Roessink, Max Bussink, Tom Groot Roessink, voor: Marijn van Haarlem, Roy Wolsheumer.

Op de bank: Daan Mennink, Marvin Rutzerveld, Ben Wijkamp, Jeffrey Lankhorst, Jochem Groot Jebbink.

VIOD zet PAX vanaf het begin onder druk. VIOD krijgt ook mogelijkheden om te scoren, maar gelukkig voor PAX blijven doelpunten uit.

Pas in de 18e minuut een schot van Tom dat net naast gaat.

In de 24e minuut wordt de bal niet goed weggewerkt door onze verdedigers en bovendien wordt een overtreding bestraft met een penalty.

Ralph Klein Tank scoort 1-0.

Even later verlaat onze keeper Mouro geblesseerd het veld. Zijn vervanger is Marvin.

Omdat VIOD slordig omgaat blijft het bij één doelpunt.

Het zou zelfs 1-1 kunnen zijn als Marijn de Doetinchemse keeper had kunnen verschalken.

Na de rust komt Jochem voor Bart. Jochem moet in de spits voor onrust zorgen.

En dat doet hij ook, sterker nog hij bezorgt de bal in de 51e minuut bij Seije, die op fraaie wijze de bal achter keeper Willem Thijssen deponeert, 1-1.

VIOD wisselt. Dat doet ook PAX. Daan voor Luuk.

VIOD zet weer druk en PAX wankelt. In de 62e minuut leidt dat tot de lang verwachte treffer. Bodhy van Hal schiet de bal snoeihard in de hoek. Marvin is kansloos, 2-1.

Het siert PAX dat het terugvecht en dat terugvechten wordt beloond. Weer is het Jochem, die koppend de bal bij Seije doet belanden en weer scoort Seije, 2-2.

Ben komt dan voor Max.

Het blijft gevaarlijk, want VIOD gaat voor de welverdiende winst. Mede door goed keeperswerk van Marvin blijft de 2-2 op het scorebord.

PAX kon zelfs nog op 2-3 komen als via Marijn de bal voor de voeten van Roy caramboleert. Het schot van Roy wordt met moeite door de keeper weggewerkt.

Met een punt mogen we echter de handen dichtknijpen.

Zondag 30 oktober gaan we verder. PAX speelt dan op het Elderink tegen Westervoort.

PAX is thuis ongeslagen. Het zou mooi zijn als dat na de wedstrijd tegen Westervoort nog zo is. Volgens kenners is Westervoort een kanshebber voor promotie dus PAX weet wat het kan verwachten.

Vooral het aantal tegendoelpunten is zorgelijk. 10 in 4 wedstrijden is teveel.