Gepubliceerd op: 23 december 2023

Kerstengelen

Beste leden en lezers,

Als ik dit stukje schrijf is het nog donker, met recht mogen wij spreken van de donkere dagen voor kerstmis. De kerstdagen staan voor de deur, het feest van het licht, rijdend of wandelend  door ons dorp en het buitengebied zien wij  daar prachtige voorbeelden van.

Het jaar is voorbij gevlogen en inmiddels is het winterstop en ligt het voetbal stil tot medio januari.

Het was een enerverend jaar voor onze club met wat mij betreft meerdere hoogtepunten, hierbij denk ik aan de beslissingswedstrijd op ons terrein voor promotie tussen Vios B en Leuth/Ooy,  wedstrijd De Graafschap tegen de Treffers, Ouick toernooi enz.  Alles perfect geregeld door onze vrijwilligers.

Hoogtepunt is toch wel de verduurzaming van onze accommodatie, een geweldige prestatie van allen die daar aan hebben meegewerkt met als resultaat dat wij bijna gasloos zijn en energieneutraal, en dat in een tijdsbestek van nog geen jaar.

De club PAX leeft, het aantal leden groeit licht zowel bij de senioren met zelfs weer een 10e elftal en bij de jongste mini’s.

Helaas leven wij in een tijd met grote  geo politieke spanningen denk aan oorlog Oekraïne en Rusland, het conflict in de Gazastrook als treurige dieptepunten.

In Nederland zien wij de verdraagzaamheid afnemen waarbij groepen zich meer en meer tegen elkaar afzetten. Er is onzekerheid en onvrede over het grote aantal vluchtelingen die naar ons land komen, kan ik nog wel een huis krijgen, gezondheidszorg etc.

Als wij maar blijven zeggen dat het slecht gaat, gaan wij ook geloven dat alles slecht gaat. Ik doe dan ook een oproep om vooral te kijken naar die zaken die wel goed gaan en positief denken. Nederland is niet voor niets één van de rijkste landen in de wereld.

Namens het bestuur bedank ik iedereen die een bijdrage heeft geleverd, op welke wijze of vorm dan ook, aan onze vereniging en zeker de vrijwilligers, jullie zijn onze “kerstengelen”.

Ik wens u allen en uw naasten heef fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling.

 

Ben Groot Roessink

Voorzitter.

Deel dit bericht!