Gepubliceerd op: 7 november 2022

Concordia Wehl brengt PAX in de degradatiezone

Onze blauw-witten konden slechter dan Concordia omgaan met het hobbelige veld.

Concordia was de gehele wedstrijd feller dan PAX.

Concordia kreeg ook mogelijkheden tot scoren, maar het ontbrak aan de juiste afronding. Geheel onverwachts komt PAX op een 1-0 voorsprong.

Binnen tien minuten na rust scoort Concordia wel en prijkt er 2-1 op het scorebord.

Als Concordia verzuimt om de 3-1 te maken, wordt het in de slotminuten nog spannend.

Seije Elburg geblesseerd.

De opstelling:

Doel: Mouro Wentink, achter: Rick Beulink, Derk Stortelder, Luuk Heek, Siebe Meerlo, midden: Rob Arends, Max Bussink, Bart Groot Roessink, voor: Marijn van Haarlem, Jochem Groot Jebbink, Roy Wolsheumer.

Op de bank: Daan Mennink, Marvin Rutzerveld, Ben Wijkamp, Jesse Weustenenk, Mauro Ellenkamp.

Al vanaf het begin wordt duidelijk, dat Concordia voor de winst wil gaan. Op het hobbelige veld is goed voetbal onmogelijk. Dus wordt het vechtvoetbal en daar is Concordia over de gehele wedstrijd gezien overheersend.

Al in de vierde minuut schiet Owen Peters de bal op de lat.

En Concordia krijgt een aantal mogelijkheden om de score te openen. Mede door goed keeperswerk van Mouro blijft het 0-0.

De technische staf  heeft het gevaar gezien en stapt over op 5-3-2 met Jochem weer achterin.

Tegen de verhouding in komt PAX op 0-1.

Na een kopbal van Marijn komt de bal voor de voeten van Derk, die scoort.

Na de rust weer mogelijkheden voor Concordia en nu wordt er wel gescoord.

In de 51e minuut een afstandsschot van Thom van Swaaij en drie minuten later profiteert Owen Peters van slap uitverdedigen.

Daan vervangt dan Rob.

De 3-1 hangt in de lucht, maar Mouro houdt ons in leven.

In de slotminuten zet PAX aan voor een slotoffensief .

En dat levert bijna de gelijkmaker op. Eerst een schot op de lat en in blessuretijd wordt de bal van de doellijn gehaald.

Die slotminuten maakte Mauro mee als vervanger van de moegestreden Marijn.

Door dit verlies is PAX gezakt naar een degradatieplaats.

Zondag 13 november naar Arnhem om SML te bestrijden.

Weer een belangrijke wedstrijd in de degradatiezone.

Aan het veld kan het dan niet liggen, hoewel kunstgras ook niet alles is.

Het is duidelijk, dat we defensief tekort schieten. In alle tot nu toe gespeelde wedstrijden hebben we tegengoals moeten incasseren. Dus is dat de eerste zorg. Zelf scoren doen we namelijk ook elke wedstrijd.