Gepubliceerd op: 3 september 2024

Winst voor PAX heren 1 in bekerwedstrijd tegen Warnsveldse Boys

Voor het seizoen 2024/2025 is PAX ingedeeld in een poule met als tegenstanders Warnsveldse Boys, SHE en Loenermark. De poulewedstrijden worden gespeeld op 1, 8 en 15 september.

PAX begint met een uitwedstrijd in Warnsveld tegen Warnsveldse Boys (3e klas).

De opstelling:

Doel: Marvin Rutzerveld, achter: Seije Elburg, Derk Stortelder, Luuk Heek, Daan Mennink, Lars Zwaan, midden: Wesley Rouwenhorst, Daan van Bentum, Max Bussink, voor: Brian Hoogeweide, Stijn Versteege.

Op de bank: Imran Löwenthal, Thomas Wolbrink, Jasper Klein Bleumink, Rob Arends, Roy Wolsheumer.

Voor de maand september ongewoon hoge temperaturen. En dan ook nog op kunstgras.

Het begin is dramatisch. Bart Spijkers profiteert in de tweede minuut van een foutieve terugspeelbal, 1-0.

Onze blauw-witten hebben het daarna een periode heel moeilijk, maar gelukkig wordt de tegenslag snel overwonnen. Vooral over rechts kan Seije menigmaal oprukken en de bal voorzetten. Dat leidt tot kansen, maar geen doelpunten.

Maar de Boys helpen ons. De keeper van WB schiet de bal tegen een eigen speler op, waarna de bal in het eigen doel belandt, 1-1.

En 2 minuten later komt PAX op 1-2. Uit weer een voorzet van Seije scoort Stijn, 1-2.

Dat is niet de ruststand. Een niet verwachte treffer van Joga Ruiters zorgt voor de 2-2 ruststand.

Met Roy en Rob voor Stijn en Max beginnen we aan de tweede helft.

PAX is veel beter dan Warnsveldse Boys, maar verzuimt te scoren.

Tot de 65e minuut. Een dieptepass van achteruit op Seije en uit diens voorzet scoort Brian, 2-3.

Brian wordt gewisseld voor Thomas.

PAX is de tweede helft heer en meester, maar benut de kansen vooralsnog niet.

Er volgt nog een wissel, Jasper voor Seije

In de 83e minuut lukt het PAX afstand te nemen.

Na een corner van de ene Daan scoort de andere Daan met een goed geplaatste kopbal, 2-4.

Warnsveld komt daar niet meer overheen en in de slotminuten scoren Roy en Rob en zij bepalen de eindstand op 2-6.

In de andere wedstrijd in de poule won Loenermark met 3-0 van SHE.

Zondag 8 september PAX – SHE en Loenermark – Warnsveldse Boys.