Gepubliceerd op: 22 april 2024

WINST OP BASTEOM BRENGT NACOMPETITIE DICHTERBIJ

Zondag 21 april speelde PAX in Steenderen tegen Basteom.

Nog vijf wedstrijden waren er te gaan. Winnen van Basteom was van groot belang voor het gewenste doel: de nacompetitie.

De gehele wedstrijd was duidelijk te zien, dat PAX kwalitatief beter was.

De 1-0 voor de rust was dan ook verdiend. Het had zelfs 2-0 moeten zijn, maar om onbegrijpelijke redenen werd een tweede doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Hoewel PAX de controle had over de wedstrijd geeft een 1-0 stand geen zekerheid.

Als PAX halverwege de tweede helft de marge vergroot is er alom opluchting.

PAX doet goede zaken in verband met mogelijke nacompetitie.

De opstelling.

Doel: Mouro Wentink, achter: Seije Elburg, Derk Stortelder, Daan Mennink, Wesley Rouwenhorst, Siebe Meerlo, midden: Thomas Wolbrink, Daan van Bentum, Max Bussink, voor: Jurre Lassche, Marijn van Haarlem.

Op de bank: Rob Arends, Jorn Groot Roessink, Jesse Weustenenk, Luuk Heek, Marvin Rutzerveld, Ben Wijkamp, Brian Hogeweide.

Al na 5 minuten valt Seije geblesseerd uit. Jesse is zijn vervanger.

PAX is de betere ploeg en komt na 14 minuten op voorsprong door een doelpunt van Thomas, 0-1.

Even later juicht PAX opnieuw. De scheidsrechter fluit voor buitenspel. Onbegrijpelijk want er stonden twee verdedigers van Basteom op de doellijn.

In het verdere verloop van de wedstrijd geven onze verdedigers geen krimp.

We gaan met een verdiende 0-1 stand rusten.

In de tweede helft gaat PAX op weg naar een bevrijdende treffer.

Marijn is er dichtbij, maar de bal belandt op de lat.

In de 63e minuut is het wel raak. Na een voorzet van Daan vB kopt Jurre de bal in de verre hoek, 0-2.

Opluchting alom.

Maar Basteom is nog niet verslagen. Na een vrije trap is Mouro attent door de bal voor de instormende aanvallers weg te stompen.

In de slotperiode komen Jorn, Brian, Luuk en Rob voor Thomas, Jurre, DaanM en Marijn.

De zege komt niet meer in gevaar.

Omdat Doesburg van Angerlo verliest, staan we in de strijd om de tweede periode nu een punt achter Doesburg.

In de totaalstand blijven we op de tweede plaats, maar de concurrentie zit ons nog steeds op de hielen.