Gepubliceerd op: 2 juni 2024

UNIEKE PRESTATIE JO-19 en JO-17 IN HET BEKERTOERNOOI

Dat onze jongens van JO-19 en JO-17 de finale haalden van hun klasse in district oost was al een prestatie van formaat. Dat ze beide ook nog als winnaar de cup met de lange oren in ontvangst mochten nemen, daar konden we alleen maar van dromen. Een historisch moment voor onze club.

De JO-17 ging al vroeg in de ochtend naar Hulshorst voor hun finale tegen Losser. Jullie verslaggever was uitgenodigd voor de busreis naar Brummen, waar de JO-19 het moest opnemen tegen Heracles. Om bij de JO-17 te blijven. We werden op de hoogte gehouden van de tussenstanden, 1-0 voor, 1-1 en uiteindelijk de verlossende 2-1. Na het kampioenschap ook nog de districtbeker.

Een geweldig begin.

Terug naar de JO-19.

Met de bus van de Graafschap – met dank aan een aantal sponsors – vertrokken we om half een naar Brummen, uitgezwaaid door onze pupillen en junioren. Wat een sfeer.

PAX – Heracles werd gespeeld op veld 1, aanvang 14.15 uur.

Vincent en Seije kwamen met de volgende opstelling.

Doel: Siem, achter: Lars H, Jasper, Micah, Pepijn, midden: Lars Z, Ben, Travis, voor: Luca, Sil, Jeffrey.

Wisselspelers: Martijn, Ruben, Boris.

Heracles begon overdonderend. Het leek een kansloze missie te worden. Met kunst en vliegwerk en ook door een paar fantastische reddingen van Siem, wisten we een vroege voorsprong van Heracles te voorkomen.

Gaandeweg de eerste helft komt PAX onder de druk uit.

Vlak voor de rust een doelrijpe kans, maar Jeffrey raakt de bal verkeerd.

Rust 0-0.

Na de rust Martijn voor Travis. En niet veel later Boris voor Pepijn.

Het is een gelijk opgaande strijd, met wat mogelijkheden over en weer.

Tot de 80e minuut.

Van achteruit wordt de bal opgebracht en via Jeffrey en Sil komt de bal voor de voeten van Marijn, die tot grote vreugde van iedereen, die PAX een warm hart toedraagt, ziet dat de bal in het doel verdwijnt, 1-0.

Vasthouden die voorsprong. Maar daar komt Heracles. Schot tegen de lat, waarna de bal in de rebound wordt ingeschoten. Gelukkig staat daar Lars Z, die voor opluchting zorgt. Een beetje geluk hoort er bij.

Nog één minuut geeft de scheidsrechter aan.

En in die minuut scoort Lars H voor PAX de bevrijdende treffer, 2-0.

Groot feest bij het uitreiken van de beker.

Ook ’s avonds is er nog volop feest gevierd, maar uw verslaggever liet dat aan zich voorbijgaan, nagenietend van een heerlijk middagje voetbal.

Fred Ruiterman

Deel dit bericht!