Gepubliceerd op: 14 oktober 2022

Roy Wolsheumer “All time topscorer”

Zondag 9 oktober 2022 was een grote dag voor Roy Wolsheumer en PAX. Op deze zondag, in de wedstrijd tegen D.V.V., scoorde hij zijn 127e doelpunt. Dit aantal deed hem stijgen naar de eerste plaats op de ranglijst van all-time topscorer van PAX.

Hij heeft er lang op moeten wachten, maar is nu Harold Meerlo (126 doelpunten) en Henk Bloemers (115 doelpunten) gepasseerd. De vreugde was groot, temeer dat er in de slotfase ook nog gewonnen werd.

Roy speelde zijn eerste wedstrijd op 18 maart 2007 tegen Ulftse Boys. In het seizoen 2016/17 scoorde hij zijn 50e treffer. Zijn productiefste start van het seizoen was 2018/2019, Hij scoorde toen in twee bekerwedstrijden (De Paasberg en Sprinkhanen) maar liefst 11 keer. In zijn 310e wedstrijd slaagde hij uiteindelijk om het zo bejubelde doelpunt te scoren.

 

Wij hopen dat wij van zijn productiviteit en zijn “Wolsheumers” (van links naar binnen draaien en rechts uithalen) nog enkele seizoenen mogen genieten. Hij zal heel lang de eerste plaats blijven houden, want zijn naaste belager is Rob Arends die 75 doelpunten heeft gescoord.

 

Roy gefeliciteerd en succes in de komende wedstrijden.

Herman Groot Wassink

Deel dit bericht!