Gepubliceerd op: 8 september 2023

PAX verslaat, zoals verwacht, 5e klasser Bredevoort in de beker

Voor het seizoen 2023/2024 is PAX ingedeeld in een poule met als tegenstanders Bredevoort, Keijenburgse Boys en Meddo. De poulewedstrijden worden gespeeld op 3, 10 en 17 september.

Op 3 september, afgelopen zondag, trad PAX op sportpark Het Elderink aan tegen vijfde klasser Bredevoort.

De opstelling:

Doel: Mouro Wentink, achter: Jesse Weustenenk, Brian Hogeweide, Jochem Groot Jebbink, Daan Mennink, midden: Tom Groot Roessink, Max Bussink, Wesley Rouwenhorst, voor: Rob Arends, Jurre Lassche, Marijn van Haarlem.

Op de bank: Marvin Rutzerfeld, Rick Beulink, Luuk Heek, Ben Wijkamp, Sil Jansen, Thomas Wolbrink, Jeffrey Lankhorst.

Bredevoort kan in de eerste helft lang stand houden, mede omdat onze blauw-witten de kansen niet benutten.

Uiteindelijk gaan we rusten met een 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Rob in de slotminuten van de eerste helft.

Direct na rust maakt PAX aan alle onzekerheid een einde. Rob passt op Marijn die voor 3-0 zorgt.

Het klasseverschil is duidelijk, maar daar profiteert PAX onvoldoende van.

Pas in het slot van de wedstrijd neemt PAX afstand. Tweemaal Marijn, waarvan de laatste op aangeven van Sil (debuut in PAX  heren 1). Sil zelf profiteert van een fout van de keeper en scoort 6-0.

Dat Bredevoort 6-1 scoort is voor de statistieken. Doelpuntenmaker Sven Aalbers.

Zaterdag 18.30 uur de tweede poulewedstrijd in Keijenborg tegen de Boys.

Overbodig om aan te kondigen, dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zal worden.