Gepubliceerd op: 30 maart 2024

PAX JO17-1 door naar de halve finale voor de beker !

In grote getale kwamen we aan bij Rohda Raalte, een grote club met 7 velden waar het vandaag op het hoofdveld moest gaan gebeuren…
De eerste twintig minuten ging het redelijk gelijk op, de lange ballen op de lange spits van Rohda werden prima onderschept door PAX waardoor onze jongens het voor elkaar kregen om steeds meer op de helft van Rohda te spelen. Na 29 minuten kon Bart de bal in de goal werken, 0-1. Niet heel veel later had Rohda een gelukje doordat de bal in de 16 meter voor het doel van PAX wat gek op stuitte en daardoor gemist werd, de bal werd opgepakt door Rohda en zij wisten het weer gelijk te zetten, 1-1.
In de tweede helft is het regelmatig billen knijpen voor de vele toeschouwers op de tribune, PAX krijgt veel meer kansen dan Rohda maar het net wordt niet gevonden. De wind trekt behoorlijk aan waardoor de hoge ballen nog wel eens van richting veranderen en de bal kwijt lijkt te zijn. PAX raakt inmiddels wel ingespeeld op de lange ballen van Rohda en ze komen wat meer toe aan het lekker doortikken van de bal. Helaas lukt het niet om nog een keer te scoren dus wordt na het fluitsignaal duidelijk dat het op penalty’s aan komt.
Spannend! Kenjy staat z’n mannetje in het doel (als vervanger van onze geblesseerde keeper Lars) aangemoedigd door het hele team.
Ruben weet als aanvoerder de tos te winnen en hij zorgt er met een hard schot voor dat PAX meteen het voortouw neemt. Kenjy stopt de eerste penalty van Rohda, de jongens ruiken een kans !
Daarna wordt het even spannend als het 2-2 wordt maar Justin scoort en Kenjy weet opnieuw heel knap een bal te blokken.
Als vervolgens Dario en Senna nog het doel weten te raken is het duidelijk…
Op naar de halve finale!
Blije gezichten en veel gejuich op en naast het veld, wat een toppers deze jongens !

Deel dit bericht!