Gepubliceerd op: 12 maart 2024

PAX HEREN 1 WINT SLIJTAGESLAG IN GROESSEN

Zondag 10 maart trad PAX in Groessen aan om tegen de gelijknamige vereniging ten strijde te trekken. Groessen had evenveel punten, maar drie wedstrijden meer gespeeld.

Op het kunstgras in Groessen werd het een ware slijtageslag.

PAX was voor de rust veel beter dan Groessen.

Er waren veel scoringsmogelijkheden. Tweemaal werd er gescoord, waarvan de tweede dubieus was.

Na de rust bracht PAX zichzelf in de problemen.

Uiteindelijk was de 3-2 winst meer dan verdiend.

De opstelling.

Doel: Mouro Wentink, achter: Seije Elburg, Derk Stortelder, Jochem Groot Jebbink, Brian Hogeweide, Siebe Meerlo, midden: Thomas Wolbrink, Max Bussink, voor: Marijn van Haarlem, Jurre Lassche, Daan van Bentum.

Op de bank: Marvin Rutzerveld, Rob Arends, Tom Groot Roessink, Daan Mennink, Jesse Weustenenk, Bouwe Dijk.

Het werd een wedstrijd met veel strijdlust.

Al na 10 minuten het eerste slachtoffer aan de kant van Groessen, gevolgd door een tweede slachtoffer aan de kant van PAX. Jochem moet zwaar geblesseerd het veld verlaten. Voor hem komt Daan Mennink.

Het is dan al 0-1. Marijn passt de bal vanuit de cornerhoek op Brian en uit diens voorzet neemt Derk de bal op de pantoffel. Snoeihard verdwijnt de bal in het vijandelijke doel.

PAX overheerst en het is een wonder dat het bij 0-1 blijft.

Tweemaal paal en een bal van de lijn gehaald voorkomen een grotere voorsprong.

De volgende blessure dient zich aan. Marijn verlaat het veld en wordt vervangen door Rob, die even later naast schiet. Vervolgens een schot van Thomas dat over het doel gaat.

Kansen genoeg, maar geen doelpunt. Toch wordt het 0-2. Is de bal achter of voor de doellijn? We zullen het nooit weten, maar de scheidsrechter wijst naar de middenstop tot woede van de Groessenaren.

Na de rust helpen we Groessen in het zadel.

Uit een vrije trap verdwijnt de bal in het door ons verdedigde doel, 1-2.

PAX is gelijk van slag en Groessen ruikt bloed.

Trainer Vincent wisselt. Bouwe en Tom komen voor Seije en Max.

Groessen zet alles op alles, maar PAX scoort. Jurre tikt binnen, 1-3.

Maar weer laten we Groessen onnodig terugkomen in de wedstrijd, een onhoudbare bal dat wel, 2-3.

Gelukkig is de blessuretijd beperkt. PAX verdient de winst, maar maakt het zichzelf moeilijk.

Door deze overwinning houdt PAX zicht op een plek in de nacompetitie.

Donderdag inhalen. Sprinkhanen – PAX. Aanvang 20.00 uur.

Zondag 17 maart spelen we thuis tegen Ulftse Boys. Het is dan Super Sunday.

Kom gezellig naar Het Elderink.

En een waarschuwing voor PAX heren 1: onderschat de komende tegenstanders niet !!!