Gepubliceerd op: 4 maart 2024

PAX HEREN 1 WINT IN BLESSURETIJD VAN SC DOESBURG

Na een aantal weken gedwongen rust speelden we zondag 3 maart thuis tegen Doesburg.

In de voorbeschouwing had ik al aangegeven, dat Doesburg over een paar behendige middenvelders beschikte. PAX was zich daarvan bewust en net als tegen Rijnland waren we scherp in de duels.

Voor de rust kwam PAX op een 1-0 voorsprong. Die voorsprong duurde maar korte tijd.

Bij rust was de stand 1-1.

Na de rust weer een voorsprong voor onze blauw-witten, maar ook nu weer kwam Doesburg op gelijke hoogte.

In extremis scoorde PAX in blessuretijd tot grote vreugde van spelers, staf en supporters.

De opstelling.

Doel: Mouro Wentink, achter: Seije Elburg (terug na een langdurende herstelperiode), Derk Stortelder, Jochem Groot Jebbink, Wesley Rouwenhorst, Siebe Meerlo, midden: Thomas Wolbrink, Max Bussink, voor: Marijn van Haarlem, Brian Hogeweide, Daan van Bentum.

Op de bank: Marvin Rutzerveld, Rob Arends, Tom Groot Roessink, Daan Mennink, Jesse Weustenenk, Jurre Lassche.

Beide partijen gaan voor de winst om aansluiting te krijgen bij de subtop.

Het laatste deel van de eerste helft is PAX de bovenliggende partij.

Brian krijgt de gelegenheid om uit te halen. Dat doet hij ook, maar via de lat gaat de bal over.

Het is uitstel van executie, want in de 37e minuut treft hij wel doel en bezorgt PAX de 1-0 voorsprong.

Daan heeft even later de 2-0 op de schoen na een voorzet van Marijn.

In plaats van 2-0 wordt het vlak voor de rust 1-1. Sefa Kamus lobt de bal beheerst over Mouro.

Na de rust krijgt Doesburg de eerste mogelijkheid. Mouro kan een treffer voorkomen.

Vervolgens een snelle uitbraak van PAX. Seije zet voor en Daan schiet de bal via de paal naast. Even later toch 2-1. Nu lukt het Daan wel om te scoren.

Halverwege de tweede helft veel wissels.

Voor PAX komen Jesse, Daan M en Jurre.

Met nog een kwartier te spelen moet Mouro capituleren. Jelmer de Jong jaagt de bal snoeihard tegen de touwen, 2-2.

Het slot is adembenemend. In blessuretijd krijgt PAX een vrije trap. Thomas achter de bal en tot grote vreugde van de PAX aanhang kopt Daan M de bal in het doel, 3-2.

Door deze overwinning houdt PAX zicht op een plek in de nacompetitie.

Zondag 10 maart naar Groessen. Thuis won PAX in een doelpuntrijke wedstrijd met 5-4.

Groessen beschikt net als Doesburg over een aantal voetballers met scorend vermogen.

Als we die van score af kunnen houden en zelf de kansen benutten dan is een verdere stijging op de ranglijst mogelijk.

Met bloed, zweet en tranen en steun van onze supporters. Op naar Groessen.