Gepubliceerd op: 19 december 2023

PAX HEREN 1 SLUIT 2023 AF MET 6-1 WINST OP BASTEOM

Zondag 17 december speelde PAX heren 1 de laatste competitiewedstrijd van 2023 in eigen huis tegen Basteom.

Basteom begon verrassend, maar vergat te scoren.

PAX nam het initiatief over en kwam binnen het half uur op een comfortabele 3-0 voorsprong.

Bij het rustsignaal was de stand 4-1.

Na de pauze scoorde PAX nog tweemaal.

Met 13 punten uit 9 wedstrijden nestelt PAX zich in de subtop.

De opstelling.

Doel: Mouro Wentink, achter: Jesse Weustenenk, Jochem Groot Roessink, Derk Stortelder, Daan Mennink, Siebe Meerlo, midden: Tom Groot Roessink, Wesley Rouwenhorst, voor: Jurre Lassche, Brian Hogeweide, Marijn van Haarlem.

Op de bank: Marvin Rutzerveld, Luuk Heek, Thomas Wolbrink, Max Bussink, Roy Wolsheumer, Rob Arends.

Het is even schrikken als Basteom al in de derde minuut een dot van een kans krijgt. De bal springt via de lat het veld in.

PAX is wakker geworden en trekt ten aanval.

Na 8 minuten komt PAX op voorsprong.

Marijn brengt de bal vanaf de cornerhoek voor het doel en Daan kopt de bal onberispelijk binnen, 1-0.

4 minuten later staat het al 2-0 na een goede individuele actie van Jurre.

Basteom verzuimt vervolgens om de marge te verkleinen.

Wat dat betreft is PAX effectiever.

In de 30e minuut zorgt Daan voor 3-0 door middel van een goed genomen vrije trap.

Nog voor de rust raakt onze keeper Mouro geblesseerd. Hij kan niet meer verder spelen. Marvin vervangt hem.

Na een afgekeurd doelpunt scoort Basteom alsnog, 3-1. Sem Wolbrink is de doelpuntenmaker.

Maar PAX zorgt nog voor de rust voor een marge van drie doelpunten. Jochem kopt de bal binnen voor de 4-1.