Gepubliceerd op: 3 april 2024

PAX HEREN 1 REKENT AF MET CONCURRENTV ANGERLO VOORUIT

Op 1 april, Tweede Paasdag, speelde PAX thuis tegen Angerlo Vooruit.

PAX is aan een hele goede reeks bezig. Dat bracht onze blauw-witten op de tweede plaats.

De nummers 2 en 3 en vrijwel zeker ook nummer 4 spelen aan het eind van deze competitie promotiewedstrijden.

Dat PAX weer meedoet is ook te merken aan de publieke belangstelling. Het was gezellig druk en er waren ook weer wat oudgedienden te bespeuren.

Angerlo begint sterk en PAX kan maar ternauwernood een vroege achterstand voorkomen.

In de 17e minuut komt PAX op 1-0.

We gaan met 1-1 rusten.

De tweede helft begint identiek aan de eerste.

Angerlo verzuimt te scoren. PAX scoort vervolgens wel, tweemaal binnen vijf minuten.

De zege komt niet meer in gevaar mede op basis van strijdlust van het gehele team.

De opstelling.

Doel: Marvin Rutzerveld, achter: Seije Elburg, Derk Stortelder, Luuk Heek, Daan Mennink, Siebe Meerlo, midden: Jesse Weustenenk, Thomas Wolbrink, voor: Marijn van Haarlem, Daan van Bentum, Jurre Lassche.

Op de bank: Rob Arends, Jorn Groot Roessink, Ben Wijkamp, Siem Keizer, Brian Hogeweide.

Angerlo Vooruit schiet uit de startblokken en PAX mag blij zijn, dat de Angerloers het vizier niet scherp hebben staan.

Dat PAX het vizier wel scherp heeft, blijkt in 17e minuut. Marijn is op snelheid zijn tegenstander de baas en biedt Daan vB de mogelijkheid om te scoren, 1-0.

PAX heeft vervolgens controle over de wedstrijd.

Dat in de 37e minuut Angerlo gelijk maakt is dan ook een domper. Doelpuntenmaker Ryan Meijer.

Met een 1-1 stand gaan we rusten.

We mogen van geluk spreken, dat we in de 55e minuut niet op achterstand komen. De bal wordt, gelukkig voor ons, over het doel geschoten.

Dan volgen vijf hectische minuten, waarin PAX tweemaal scoort.

Eerst de 57e minuut. Weer Marijn, die zijn snelheid benut en uit zijn voorzet scoort Jurre, 2-1.

Vier minuten later weer een assist van Marijn en nu is het Daan vB die met een strakke kopbal scoort.

Angerlo probeert met drie invallers het tij nog te keren, maar PAX geeft geen krimp.

Alle wisselspelers van PAX worden in de loop van de tweede helft ingezet.

Daaruit blijkt dat we over een kwalitatief brede selectie beschikken.

Het blijft 3-1. Voor de zevende keer op rij ongeslagen, zesmaal winst en eenmaal gelijk.

PAX heeft de tweede plaats nu in handen.

Er wordt zelfs al gefluisterd over een aanval op koploper Gendringen, maar ik denk dat Gendringen de voorsprong van 4 punten niet meer weggeeft.

Zelf moeten we in ieder geval winnen.  Te beginnen a.s. zondag 7 april in Dinxperlo.

We rekenen op de steun van onze supporters.