PAX HEREN 1 PAKT VIER PUNTEN IN LAATSTE TWEE WEDSTRIJDEN

Donderdag 20 april werd de inhaalwedstrijd gespeeld tegen Concordia.

Omdat Doetinchem uit de competitie is gehaald, was de stand aangepast en dat was in het voordeel van PAX (we hadden immers verloren van Doetinchem).

Resultaat: er is nog een mogelijkheid om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Maar dan moet er gewonnen worden.

De ruststand was 0-0. Na de rust scoort PAX, maar het doelpunt wordt ten onrechte afgekeurd.

Vlak voor tijd komt PAX toch op 1-0, maar niet lang daarna is het alweer gelijk als Concordia een penalty benut, 1-1.

In de resterende tijd trekt PAX ten aanval. PAX heeft het geluk niet aan zijn zijde, want de bal komt op de kruising.

Rechtstreekse degradatie komt steeds dichterbij.

Zondag 23 april weer thuis tegen Gendringen.

Het is vijf voor twaalf. Met andere woorden PAX moet winnen.

De opstelling:

De lijst met geblesseerde spelers neemt toe en wordt aangevuld met een schorsing.

Doel: Mouro Wentink, achter: Jesse Weustenenk, Derk Stortelder, Jochem Groot Jebbink, Tom Groot Roessink, midden: Teun Stortelder, Yasin Celik, Bart Groot Roessink, Ben Wijkamp, voor: Marijn van Haarlem, Roy Wolsheumer.

Op de bank: Jody Kohler, Jeffrey Lankhorst, Wesley Rouwenhorst, Marvin Rutzerveld, Jurre Lassche, Mica Hoftijzer, Siebe Meerlo.

PAX is gretig en vecht voor de laatste kans.

In de 11e minuut komt PAX op 1-0. Na een vrije trap komt de bal bij Roy, die scoort, 1-0.

Bart krijgt een unieke mogelijkheid om de score op te voeren, maar hij mist.

Nog voor de rust wordt na een goede combinatie, waarbij Roy en Marijn betrokken zijn, de bal van de lijn gehaald.

Uitstel van executie, want Marijn maakt de 2-0.

Dat zou de ruststand moeten zijn, maar de concentratie is even weg en daar profiteert Luuk Messing van, 2-1.

Na de rust zoekt PAX de aanval en in de 49e minuut scoort Roy, 3-1.

Gendringen komt er niet aan te pas en PAX krijgt genoeg mogelijkheden om de score op te voeren.

Trainer Vincent Selhorst wisselt in de loop van de tweede helft. Wesley, Jeffrey, Jurre en Mica komen voor Ben, Yasin, Marijn en Roy.

Voor Mica (jongeren onder 19) is dat zijn debuut in PAX 1.

Een strijdvaardig PAX wint dik verdiend en behaalt de tweede overwinning van dit seizoen.

Zondag naar Eldenia, dat thuis moeilijk ter kloppen is. Alleen winst telt en vervolgens kunnen we dan kijken naar wat de concurrentie doet.