Gepubliceerd op: 18 september 2023

PAX heren 1 naar tweede bekerronde

Voor het seizoen 2023/2024 is PAX voor wat betreft de beker ingedeeld in een poule met als tegenstanders Bredevoort, Keijenburgse Boys en Meddo.

Na twee wedstrijden hadden de Boys en PAX 4 punten, Bredevoort 3 en Meddo 0.

Zondag 17 september de wedstrijden Meddo – PAX en Bredevoort – Keijenburgse Boys.

De opstelling.

Doel: Marvin Rutzerveld, achter: Jesse Weustenenk, Derk Stortelder, Daan Mennink, Siebe Meerlo, midden: Tom Groot Roessink, Max Bussink, Rob Arends, voor: Jurre Lassche, Jochem Groot Jebbink, Marijn van Haarlem.

Op de bank: Mouro Wentink, Rick Beulink, Wesley Rouwenhorst, Ben Wijkamp, Jeffrey Lankhorst.

Ook vandaag scheen de zon weer volop.

PAX in de aanval met als doel op doelsaldo door te gaan naar de tweede ronde van de beker.

In de 9e minuut komt PAX op voorsprong. Na een voorzet van Marijn kopt Derk de bal voor de voeten van Jochem, die de bal tegen de touwen knalt, 0-1.

Net als in de vorige wedstrijd tegen Keijenburgse Boys is PAX veel meer aan de bal, maar zowel vanaf de linker- als de rechterflank komen de voorzetten niet op maat aan.

Uiteindelijk komen we in de 26e minuut toch op 0-2. Uit een, nu wel goede, voorzet van Siebe kopt Jurre binnen.

Na rust vervangt Wesley Marijn.

Hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft.

Het is te zien dat PAX een klasse hoger speelt, maar we zijn niet in staat om dat in de score tot uitdrukking te brengen.

Wel wordt het halverwege de tweede helft 0-3 als Jochem na een voorzet van Jesse zijn tweede goal maakt.

Jeffrey, Ben en Rick komen nog voor Jesse, Max en Jochem.