Gepubliceerd op: 24 oktober 2023

PAX heren 1 naar derde ronde KNVB beker

Op zondag 22 oktober speelde PAX heren 1 een thuiswedstrijd tegen FC Bergh.

PAX was in de tweede ronde gekomen door als winnaar te eindigen van een poule met als tegenstanders Keijenburgse Boys, Meddo en Bredevoort.

De 3-1 ruststand werd ook de eindstand.

PAX gaat dus in de koker voor de loting van de volgende ronde.

De opstelling.

Doel: Marvin Rutzerveld, achter: Daan Mennink, Derk Stortelder, Wesley Rouwenhorst, Luuk Heek, Siebe Meerlo, midden: Tom Groot Roessink, Brian Hogeweide, Thomas Wolbrink, voor: Marijn van Haarlem, Jurre Lassche.

Op de bank: Mouro Wentink, Max Bussink, Timo Peterse, Ben Wijkamp, Jeffrey Lankhorst.

FC Bergh speelt in de derde klas en PAX in de vierde. In het veld is het verschil niet te merken. Sterker nog PAX is de bovenliggende partij en komt na tien minuten op voorsprong. Jurre speelt zichzelf vrij en scoort 1-0.

Vervolgens zijn er mogelijkheden voor Daan (kopbal) en Marijn.

Bergh zet aan voor een offensief. Onze verdedigers zijn vandaag bij de les en echte scoringskansen blijven uit.

PAX weet beter met de kansen om te gaan. Na een combinatie met Thomas scoort Jurre zijn tweede en brengt PAX daarmee op een 2-0 voorsprong.

Uit het niets komt FC Bergh op 2-1 als Marvin na een vrije trap de bal verkeerd beoordeelt.

Onze blauw-witten (dit keer in het rood spelend) zetten zich snel over de tegenvaller heen en scoren nog voor de rust. Na een voorzet van Marijn kopt Brian binnen, 3-1.

Hiermee wordt een, van PAX zijde, goede eerste helft afgesloten.

In de tweede helft zou PAX afstand moeten nemen.

Genoeg mogelijkheden, maar de bal wil er niet in.

Thomas, Brian (lat) en Derk (paal) hebben pech.

FC Bergh sticht nauwelijks gevaar mede door goed en geconcentreerd verdedigingswerk.

Daar dragen ook de wisselspelers hun steentje aan bij.

Ben, Jeffrey, Max en Timo komen voor Marijn, Brian, Thomas en Siebe.