Gepubliceerd op: 12 april 2023

PAX HEREN 1 KANSLOOS TEGEN DVV

HOE NU VERDER

Dinsdag 11 april: restant van de eerder gestaakte wedstrijd in Duiven.

Eerder dit jaar was de wedstrijd na 21 minuten gestaakt. Deze dinsdagavond het vervolg.

Als we denken met 0-0 de rust in te gaan, slaat het noodlot toch weer toe. Uit een vrije trap scoort DVV. Deze vrije trap was vergelijkbaar met de vrije trap van Doetinchem eerder dit jaar.

Na de rust voert DVV de score op.

PAX heeft een kansloze nederlaag geleden en we moete ons neerleggen bij rechtstreekse degradatie naar de vierde klas.

De opstelling:

De lijst met geblesseerde spelers neemt toe.

Doel: Mouro Wentink, achter: Tom Groot Roessink, Derk Stortelder, Jochem Groot Jebbink, Daan Mennink, midden: Ben Wijkamp, Yasin Celik, Bart Groot Roessink, voor: Marijn van Haarlem, Rob Arends, Roy Wolsheumer.

Op de bank: Jody Kohler, Jeffrey Lankhorst, Martijn Wonnink, Marvin Rutzerveld.

Er moest nog een half uur gespeeld worden. DVV is duidelijk de bovenliggende partij, maar het blijft lange tijd 0-0. Met die stand denken we ook te gaan rusten, maar in de slotminuut krijgt DVV een vrije trap. Stijn Krechting krult de bal in de kruising, 1-0.

PAX kwam slechts tot één gevaarlijk schot van Daan.

Ruststand 1-0.

Na de rust wordt Jochem als pinchhitter gebruikt.

In plaats van opbouwend voetbal hanteren we veelal de lange bal. Dat levert niets op.

DVV is veel beter en maakt het in de loop van de tweede helft vakkundig af. De 3-0 eindstand is niet eens geflatteerd. Jeffrey krijgt nog speelgelegenheid. Hij vervangt Ben.

Nog 7 wedstrijden de moed er in houden en toewerken naar het nieuwe seizoen.

Van groot belang is dat de selectie intact blijft en wordt aangevuld met jeugd.