Gepubliceerd op: 13 november 2023

PAX – FC Dinxperlo eindigt in 2-2

Zondag 12 november speelde PAX heren 1 in eigen huis tegen FC Dinxperlo.

Dit was de zevende wedstrijd in de competitie 2023/2024.

En de druk staat er vol op. PAX staat net boven de degradatiezone. Dinxperlo heeft drie punten meer en een wedstrijd minder gespeeld.

Dinxperlo komt halverwege de eerste helft op 0-1 en weer kan PAX dus de nul niet houden.

De tweede helft is niet hoogdravend maar wel spannend.

Het wordt direct na rust 1-1.

Maar weer komt Dinxperlo aan de leiding.

Direct na de 1-2 krijgt PAX een strafschop en die wordt benut.

Een uitslag waar we vrede mee kunnen hebben.

De opstelling.

Doel: Joeri Mars, achter: Jesse Weustenenk, Derk Stortelder, Jochem Groot Jebbink, Wesley Rouwenhorst, Siebe Meerlo, midden: Tom Groot Roessink, Thomas Wolbrink, Rob Arends, voor: Marijn van Haarlem, Brian Hogeweide.

Op de bank: Mouro Wentink, Ben Wijkamp, Jeffrey Lankhorst, Roy Wolsheumer, Luuk Heek, Daan Mennink.

De eerste helft is 20 minuten oud als we op achterstand komen. Sjoerd Harbers is onze verdedigers te slim af en scoort uit een moeilijke hoek de 0-1. Marijn moet niet lang daarna met een blessure het veld verlaten. Voor hem komt Roy.

Die laat zich direct gelden met een schot op doel, waar de vijandige keeper moeite mee hoeft.

Met een 0-1 stand gaan we rusten.

Al snel na het begin van de tweede helft veren de PAX aanhangers op. Na een vrije trap op maat van Brian kopt Roy koppend de gelijkmaker binnen, 1-1.

En weer moet Vincent noodgedwongen wisselen. Jochem valt geblesseerd uit en wordt vervangen door Luuk.

Ook Dinxperlo wisselt.

Dinxperlo zet PAX onder druk en zo rond de 65e minuut hebben we geluk.

Dat geluk is er even later niet als Sjoerd Harbers raak schiet en daarmee zijn tweede goal maakt, 1-2.

Maar PAX toont veerkracht en na een mooie aanval over meerdere schijven krijgen we na een overtreding in het strafschopgebied een penalty.

De bal wordt  door Rob onberispelijk tegen de touwen gewerkt, 2-2.

In het tumult voorafgaand aan de penalty krijgt Raoul Vinkenvleugel zijn tweede gele kaart en dus moet Dinxperlo met 10 man verder.

Wesley komt nog in het veld voor Thomas, maar in de stand komt geen wijziging.

Zondag naar Nieuwdijk voor de wedstrijd tegen Sprinkhanen.

Van onderschatting mag geen sprake zijn, want Sprinkhanen is thuis moeilijk te kloppen.