Het seizoen 2022/2023 wordt bijzonder in verband met versterkte degradatie.

De nummers 12, 13 en 14 degraderen rechtstreeks en de nummers 9, 10 en 11 spelen degradatiewedstrijden met een minieme  kans op behoud.

Daarom is het zaak om vanaf de eerste wedstrijd punten te pakken.

De wedstrijd tegen VVO uit Velp eindigde in 1-1.

VVO was in de eerste helft de bovenliggende partij en PAX was dat de tweede helft.

Al met al een terechte uitslag.

De opstelling:

Doel: Mouro Wentink, achter: Seije Elburg, Tom Groot Roessink, Derk Stortelder, Jochem Groot Jebbink, Siebe Meerlo, midden: Luuk Heek, Max Bussink, Rob Arends, voor: Marijn van Haarlem, Roy Wolsheumer.

Op de bank: Daan Mennink, Mauro Ellenkamp, Marvin Rutzerveld, Bart Groot Roessink.

VVO zet PAX in de eerste helft onder druk en je voelt het aankomen. In de 21e minuut komt de ploeg uit Velp op een terechte voorsprong, waarbij gesteld moet worden dat onze verdediging niet scherp genoeg reageerde. Ramon Steenbergen is de doelpuntenmaker.

Geheel onverwachts komt PAX op gelijke hoogte. Het is eigenlijk de eerste kans en die is meteen raak. Marijn benut zijn snelheid en laat de keeper van VVO kansloos, 1-1.

In de tweede helft het tegenovergestelde beeld, als PAX VVO onder druk zet.

Dat levert ook kansen op, maar Marijn en Roy zijn ongelukkig als het op afronden aankomt.

Er wordt volop gewisseld. Voor PAX komen Daan en Mouro in het veld.

Het slotoffensief is voor VVO, maar Mouro voorkomt en treffer.

Een terechte 1-1 en op basis van de tweede helft hoopvol.

Volgende week VDZ uit. VDZ heeft de eerste wedstrijd verloren, maar dat zegt niets, want de verwachting is, dat er dit seizoen veel verrassingen zullen zijn.

En misschien zorgt PAX wel voor een verrassing tegen VDZ. We zullen het zien.