Gepubliceerd op: 31 maart 2024

Pasen

Pasen, waar denken wij dan aan, mijn eerste gedachte is altijd paaseieren in een veelvoud van kleuren. In menig kantine worden op de zaterdag voor 1e paasdag eieren geserveerd.

Paasvuur ook al een eeuwenoude traditie, helaas door allerlei van overheidswegge opgelegde maatregelen nog maar op enkele plekken mogelijk.

In Velswijk is het paasvuur een echt evenement geworden, nog geen Zwarte Cross, maar toch.

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede vrijdag. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus uit de dood is opgestaan, op de zondag na zijn kruisiging.

Voor steeds meer mensen is dit een bijzaak geworden, The Passion wordt wel omarmd door velen, maar de eigenlijke betekenis gaat verloren. 1e paasdag wordt al commerciëler en 2e paasdag is al decennia lang de dag van de woonboulevard.

In de Gelderlander las ik de Column van Marcel Willemsen en eerlijk gezegd kan ik mij daar wel in vinden.

Uit eigen ervaring kende ik het paasweekeinde met de wedstrijden op zaterdag en 2e paasdag, maar nee de KNVB gaat liever inhalen op een doordeweekse avond en zeker niet de competities verlengen met de kans op mooie en zonnige zondagen.

De paasraces op de Varsselring zijn ook al verschoven naar de maand mei en heten nu Road Races zag ik op de borden.

Sportief gaat het PAX voor de wind. inmiddels heeft de O19 wederom de bekerfinale bereikt en middels strafschoppen is de O17 door naar de halve finales van het bekertoernooi.

PAX 1 en PAX 2 doen nog volop mee in de titelstrijd, dan wel een plek in de nacompetitie en dat ook met goed voetbal, kom kijken naar de verrichtingen van onze teams.

De damesteams en overige seniorenteams kennen wisselende resultaten, PAX 9 ligt op kampioenskoers en PAX 10 heeft de eerste punten binnen.

Bij de jongere jeugd miste PAX O11 op 1 doelpunt na het kampioenschap in een sterke competitie.

Wij hebben sportief gezien de weg omhoog weer gevonden.

Dit weekeinde wordt de klok verzet en kunnen de jeugdteams weer bij daglicht trainen.

Ik wens iedereen hele fijne paasdagen en tot ziens op Het Elderink.

 

Ben Groot Roessink,

Voorzitter

Deel dit bericht!