Gepubliceerd op: 21 mei 2023

ONZE TOPPERS

Op vrijdagmorgen stond het vol met werkbusjes  op het sportpark “Het Elderink”.

Ruim 15 vrijwilligers waarvan de meesten werkzaam in de installatiebranche,  hebben hun ATV dag gebruikt om het dak van de kantine en kleedkamers te voorzien van 128 zonnepanelen. Wat een klus maar geweldig om te zien hoe iedereen zijn rol pakte en met name de onderlinge samenwerking tussen deze vakmensen, normaliter werkzaam voor verschillende bedrijven. Op de begane grond werden de dragers in elkaar gezet en op het dak de rail aangebracht, met later op de dag de zonnepanelen.

Een andere ploeg was bezig met het trekken van de kabels en het bevestigen en aansluiten van de omvormers. Wat door bijna niemand voor mogelijk werd gehouden, met uitzondering van onze jongens, waren rond 16.00 uur alle panelen gelegd en om 16.30 was de installatie in bedrijf en kwamen de eerste kilowatts binnen.

Ondertussen heeft Henk Hesselink de mannen voorzien van koffie met wat lekkers en samen met Gerda gezorgd voor een voedzame lunch met dank aan Albert Heijn. Toen alles was opgeruimd stond de barbecue verzorgd door Willem van den Akker klaar en het bier koud. Dik verdiend voor alle vrijwilligers en door het mooie weer was het nog lang gezellig op het terras.

Onze accommodatie is nu gasloos en bijna energieneutraal door het aanbrengen van de zonnepanelen. Op de dagen dat de accommodatie gebruikt wordt hebben wij binnen enkele uren ons verbruik afgedekt en kan de teruglevering aan het stroomnet beginnen.

De foto’s geven een mooie weergave van deze bijzondere dag en namens het bestuur willen wij iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen nogmaals bedanken.

Deel dit bericht!