Gepubliceerd op: 2 oktober 2023

Onnodig verlies PAX heren 1 in derby tegen HC ’03

Het was de tweede wedstrijd van het seizoen 2023/2024. Na de overwinning in Lobith tegen Rijnland was de stemming opperbest.

PAX komt al vroeg op voorsprong, maar vlak voor we gaan rusten leidt een misverstand in de verdediging tot een overtreding in het strafschopgebied, hetgeen bestraft wordt met een penalty. De penalty wordt benut.

PAX was in de eerste helft de bovenliggende partij en de 1-1 was dan ook zuur te noemen.

Na de rust een gelijk opgaande strijd, maar HC komt wel op voorsprong.

PAX krijgt mogelijkheden, maar benut deze niet.

Een teleurstellende 1-2 nederlaag rest.

Derk Stortelder en Marijn van Haarlem geblesseerd.

De opstelling.

Doel: Marvin Rutzerveld, achter: Jesse Weustenenk, Brian Hoogeweide, Daan Mennink, Siebe Meerlo, midden: Tom Groot Roessink, Max Bussink, Wesley Rouwenhorst, voor: Jurre Lassche, Jochem Groot Jebbink, Rob Arends.

Op de bank: Mouro Wentink, Jeffrey Lankhorst, Luuk Heeg, Thomas Wolbrink. Sil Jansen, Ben Wijkamp.

Onze blauwwitten gaan furieus van start en na 10 minuten scoort Jurre de 1-0.

Direct daarna een knappe redding van Marvin.

PAX is sterker en krijgt ook mogelijkheden om de score op te voeren.

Na een kopbal van Jurre wordt de bal van de lijn gehaald en Rob schiet de bal net naast.

Het noodlot slaat toe. Een minuut voor het einde van de eerste helft veroorzaken we een onnodige penalty. Joep Baars is trefzeker, 1-1.

Na de rust is PAX niet meer zo dominant.

Het is een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij beide teams voor de winst gaan.

In de 69e minuut snijdt HC door onze verdediging en het is weer Joep Baars die een voltreffer plaatst, 1-2.

Vincent wisselt, Jeffrey, Rob en Ben voor Tom, Daan en Rob.

Jurre is met een geplaatste kopbal dichtbij de gelijkmaker.

Vlak voor tijd de beste kans voor PAX. Een goede actie van Jurre, die de bal voorzet. Deze komt voor de voeten van Jeffrey, die de bal tegen de vanghekken schiet in plaats van in het doel.

De teleurstelling is van de gezichten in en buiten het veld af te lezen. Geheel onnodig, maar daar koop je weinig voor.