Gepubliceerd op: 15 april 2024

KRANKZINNIG SLOT PAX HEREN 1 TEGEN SPRINKHANEN

Zondag 14 april speelde PAX thuis tegen Sprinkhanen.

Sprinkhanen was in het bezit van de rode lantaarn. In Nieuw-Dijk won PAX met 0-3.

Het was gezellig druk langs de lijn.

Thuis moeten de punten gepakt worden, maar het liep echter anders, al was daar in het begin weinig van te merken.

PAX was sterker en kwam op een 1-0 voorsprong.

Dat we met 1-1 de rust ingingen was teleurstellend.

Het werd in de tweede helft nog dramatischer. Sprinkhanen countert naar 1-2.

Door een eigen doelpunt van Sprinkhanen wordt het 2-2 en gloort er weer hoop.

In blessuretijd een krankzinnig verloop. Sprinkhanen countert weer en komt op een 2-3 voorsprong, maar nog geen minuut later komt PAX alsnog langszij en wordt het toch nog 3-3.

De opstelling.

Doel: Marvin Rutzerveld, achter: Seije Elburg, Derk Stortelder, Luuk Heek, Daan Mennink, Siebe Meerlo, midden: Wesley Rouwenhorst, Max Bussink, voor: Jurre Lassche, Daan van Bentum, Brian Hogeweide.

Op de bank: Thomas Wolbrink, Rob Arends, Jorn Groot Roessink, Mouro Wentink, Marijn van Haarlem, Tom Groot Roessink, Jesse Weustenenk.

PAX schiet snel uit de startblokken en zet Sprinkhanen onder druk. Onze gasten uit Nieuw-Dijk verdedigen en zijn gevaarlijk in de counter. Na één van die counters komt Damy Fielt alleen voor Marvin, die een tegendoelpunt voorkomt.

Na ongeveer een half uur komt PAX op voorsprong. Uit een voorzet van Daan vB knalt Brian de bal onhoudbaar binnen, 1-0.

PAX gaat door en krijgt ook mogelijkheden. Jurre schiet over na een goed genomen vrije trap van Brian en Siebe schiet even later voorlangs.

Vlak voor de rust een snelle uitbraak van Sprinkhanen en een doelpunt van Jan Strijbis, 1-1.

Met een 1-1 stand gaan we rusten.

Na de rust deelt PAX de lakens uit. Maar we zijn voor de rust gewaarschuwd voor de counter van Sprinkhanen.

Binnen een kwartier zijn er een handvol mogelijkheden, maar Sprinkhanen verdedigt met man en macht.

Vincent brengt Marijn in voor Luuk om de druk nog verder op te voeren.

Wij in de aanval, maar Sprinkhanen scoort. Invaller Bart Raben tikt de bal binnen, 1-2.

Nog meer wissels: Jorn voor Derk en Jesse voor Seije.

PAX zet nu alles op de aanval.

Een kwartier voor tijd wordt het 2-2 door een eigen doelpunt.

PAX gaat vervolgens vol voor de winst, maar krijgt in blessuretijd het deksel op de neus. Door de drang naar voren vergeten we de organisatie in de verdediging en daarvan profiteert Sprinkhanen via een snel uitgevoerde counter, 2-3.

Uiteindelijk is er toch nog gerechtigheid en komt PAX op de valreep op 3-3. In eerste instantie kan de keeper van Sprinkhanen de bal nog wegstompen, maar hij is kansloos bij de kopbal van Daan M.

Hebben we twee punten verloren of een punt gewonnen?

In de strijd om de tweede periode staan we nu vier punten achter Doesburg.

In de totaalstand staan we nog steeds tweede, maar de concurrentie zit ons op de hielen.

Zondag 21 april naar Steenderen om de strijd aan te gaan tegen Basteom.

Thuis wonnen we met 6-1, maar reken er maar op, dat Basteom alles in het werk stelt om PAX de voet dwars te zetten.

We hopen op massale steun van onze supporters.