Gepubliceerd op: 29 april 2024

KONINGSNACHTKATER VOOR PAX HEREN 1

Zondag 28 april speelde PAX thuis tegen Kilder.

Het begon met een ontbijt bij de Smederij. Waarvoor dank en waardering.

Vol overtuiging begonnen de blauw-witten na het bezoek aan de Smederij aan de wedstrijd tegen Kilder.

PAX stond op de tweede plaats en Kilder verkeerde in degradatiezorgen.

Al vanaf het begin was duidelijk te zien, dat Kilder naar Het Elderink was gekomen om te strijden voor een goed resultaat.

Na drie minuten is het 0-1.

PAX komt voor de rust op gelijke hoogte.

PAX is na de rust niet bij machte om Kilder te overrompelen . Integendeel Kilder countert naar 1-2.

PAX probeert het nog met een slotoffensief, maar het blijft 1-2 tot grote teleurstelling van alles wat PAX een warm hart toedraagt.

De opstelling.

Doel: Mouro Wentink, achter: Jesse Weustenenk, Derk Stortelder, Jorn Groot Roessink, Wesley Rouwenhorst, Siebe Meerlo, midden: Thomas Wolbrink, Max Bussink, voor: Rob Arends, Brian Hogeweide, Marijn van Haarlem.

Op de bank: Ben Wijkamp, Tom Groot Roessink, Jasper Klein Bluemink, Jurre Lassche, Marvin Rutzerveld, Daan Mennink.

Al na 3 minuten een domper voor PAX. Na een vrije trap kopt Jesse Nibbeling de bal tegen de touwen, 0-1.

En Kilder krijgt in het vervolg de mogelijkheid om de score uit te bouwen. Kilder scoort ook, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel na overleg tussen de zeer goed leidende scheidsrechter Wes van Klooster en assistent Jan Dijk.

Dat PAX op 1-1 komt is een meevaller. Brian Hogeweide is de schutter.

We gaan rusten met een 1-1 stand.

Na de rust Jurre voor Rob. Jurre krijgt direct na de rust een kopkans na een voorzet van Brian, maar de bal gaat in het zijnet.

De PAX aanhang verwacht met de wind in de rug een beslissend offensief van PAX. Dat blijft echter uit en bovendien ontbreekt het helaas aan scherpte en gogme.

Na een kwartier benut Kilder de geboden ruimte en scoort 1-2. Doelpuntenmaker Jary Jansen.

Trainer Vincent probeert een ommekeer te bewerkstelligen door te wisselen.

Eerst komen Jasper en Tom voor Thomas en Siebe en niet veel later Daan M en Ben voor Max en Marijn.

In blessuretijd nog een mogelijkheid voor PAX , maar Daan ziet zijn inzet op de doellijn gekeerd.

Teleurstelling alom.

PAX blijft ondanks de nederlaag tweede, maar er hijgen een aantal ploegen in de nek.

Zondag 5 mei naar Drempt voor de kraker tegen HC ’03.

We hopen op massale steun van onze supporters in de strijd om het behalen van de nacompetitie.