Gepubliceerd op: 13 december 2022

KAN PAX HEREN 1 DEGRADATIE NOG ONTLOPEN?

PAX 1 speelde zondag 11 december in Dinxperlo de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden wisten we wel, maar toch hoopten we op een stunt.

Die stunt kwam er niet.

Dinxperlo kwam voor de rust op een 2-0 voorsprong door Daan Harbers (afvallende bal) en Niels Nijman (kopbal na vrije trap).

Nog voor de rust komt PAX op gelijke hoogte door doelpunten van Rob Arends (kopbal na voorzet Marijn) en Stijn Alkema, 2-2.

Na de rust gaat PAX voor de winst, maar Dinxperlo is tweemaal effectief in de counter en komt binnen een kwartier op een 4-2 voorsprong door doelpunten van Niels Nijman en Cas Jansen. Cas Jansen maakt er ook nog 5-2 van.

In de tweede helft krijgen we nog wel mogelijkheden op een beter resultaat, maar wat bij Dinxperlo lukt, lukt bij ons niet.

Een extra smet op de wedstrijd waren de 9 (!) gele kaarten. Vijf voor spelers aan onze kant en vier voor de tegenstander. De scheidsrechter nam een voorbeeld aan Lahoz, de Spanjaard die Argentinië – Nederland floot.

Stand van zaken

Met 7 punten uit 11 wedstrijden bivakkeert PAX op de een na laatste plaats.

Eenmaal winst, vier keer gelijk en zes keer verlies.

Er is 17 keer gescoord en 26 keer moest onze doelman de bal uit het net vissen.

Geen bemoedigende cijfers.

Er degraderen drie ploegen rechtstreeks en drie ploegen spelen degradatiewedstrijden.

Nummer 8 handhaaft zich. Dat is nu FC Bergh met 16 punten. De achterstand is nu al 9 punten. De achterstand op nummer 11 Eldenia is 4 punten.

Na de winterstop spelen we in januari nog tegen onze mede degradatiekandidaten HC uit en Doetinchem thuis. Die wedstrijden moeten gewonnen worden.

Ik wens de technische staf veel wijsheid bij het evalueren van het huidige seizoen.

Een van de redenen dat we veel tegengoals incasseren is ook het gevolg van spelers die gestopt zijn of in een lager elftal zijn gaan voetballen. Je moet het toch een eer vinden om in het eerste elftal te voetballen bij een vereniging, die zoveel aandacht aan je besteed heeft!

Ik wens iedereen prettige feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar.