Gepubliceerd op: 3 oktober 2022

In memoriam Jan Wuestenenk 1936 – 2022

PAX man “in hart en nieren”

Tijdens het “knippen” werden vele PAX verhalen verteld. Ook de opstellingen, de standen en de tegenstanders werden uitvoerig besproken. Kortom het onderwerp c.q. gesprek van de dag ging vaak over Pax en het Hengelse gebeuren.

De winkelramen waren altijd beplakt met opstellingen en uitslagen. Velen kwamen daar een kijkje nemen, vooral toen er nog geen computers waren. Het was er altijd druk en gezellig op de stoep bij Jan de Kapper.

Voetballer Jan

Jan heeft in de jaren 50/60 van de vorige eeuw veel wedstrijden als linksbuiten in Pax 1 gespeeld. Het speelde veelal samen met o.a. Wim Boerman, Eddy Buunk, Wim Harmsen, Theo Michels en Gerrit en Jan Wijnbergen. Diverse kampioenschappen werden in die tijd behaald. Het grote doel de KNVB werd niet bereikt. Een bijzondere wedstrijd, waarin dat had kunnen gebeuren was, in 1958 een beslissingswedstrijd tegen Keyenburgse Boys. De winnaar van deze wedstrijd promoveerde. PAX stond bij de rust, op de Kruisberg, met 2 – 0 voor, maar werd in de tweede helft naar een 3 – 2 nederlaag gespeeld. De Boys promoveerden voor het eerst in haar bestaan, tot groot verdriet van de PAX aanhang, naar de KNVB.

Consul

Na zijn voetbalactiviteiten werd Jan consul in 1977 van PAX en Keyenburgse Boys. Dit was in die tijd geen “lolletje”. Er waren toen nog strenge winters en bij weer en wind (om 07.00 uur) moesten vaak “riskante” besluiten worden genomen. Er waren geen PC’s en geen mobieltjes. Alles moest dus telefonisch geregeld worden!! Jan verrichte deze job tot zijn 70e verjaardag. Hij moest toen volgens de regels van de KNVB (70 jaar stoppen), tot verdriet van Jan.

Deel dit bericht!