Gepubliceerd op: 19 maart 2023

In Memoriam Herman Groot Wassink

Woensdag 15 maart ontvingen wij het droevige bericht dat Herman Groot Wassink, Erelid en Lid van verdienste van V. en AV. PAX op 79 jarige leeftijd plotseling is overleden.

Herman Groot Wassink werd lid van PAX toen hij 11 jaar was. Hij heeft bijna alles gedaan voor en in dienst van PAX. Ga maar na; penningmeester, 41 jaar secretaris, bijna 50 jaar betrokken bij het clubblad, tientallen jaren wedstrijdsecretaris, pr-man, elftalleider, jeugdleider, scheidsrechter, leider van het 1e elftal en KNVB -contactpersoon.
”Ik heb eigenlijk nooit achter de bar gestaan, daar vonden ze me niet geschikt voor” zei hij vaak.
In de hoogtijjaren van de vereniging was hij wel 40 uur per week met de club bezig.
Als secretaris -de jaarverslagen werden uitgebreid beschreven, 20 pagina’s of meer-  en wedstrijdsecretaris was hij van alles op de hoogte en hield alles nauwkeurig bij: o.a. de topscorerslijst en het aantal gespeelde wedstrijden in het 1e elftal en dat decennia lang.
Hij speelde 1 wedstrijd in de hoofdmacht, verder speelde hij in de lagere elftalen.
Zijn werk in de administratie leidde er toe dat hij al op zijn 27e zitting nam in het bestuur, zijn vaardigheden kwamen binnen de club goed van pas.
Naast vrijwilliger was Herman een trouw supporter. Bij wedstrijden van het eerste elftal ontbrak hij zelden of nooit, uit en thuis was hij erbij. Dat laatste liet zijn gezondheid de laatste jaren niet meer toe.

Zondag 31 juli 2011, werd Herman  nietsvermoedend naar de kantine ‘gelokt’. Hij ontving daar ten overstaan van familie, vrienden en oud PAX– collega’s, uit handen van burgemeester Aalderink, een Koninklijke onderscheiding. Herman werd geridderd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. Een dik verdiende onderscheiding voor al het werk dat hij toen al meer dan 40 jaar deed voor de club.

In 2013 werd hij door de KNVB eervol onderscheiden voor al het werk gedaan voor de bond, terwijl hij al eerder door dezelfde KNVB de gouden speld kreeg uitgereikt voor het werk als vrijwilliger voor de V. en AV. PAX.

Juni 2022 nam hij definitief afscheid als vrijwilliger van de club. Er werden opvolgers gevonden die zijn taken overnamen. Tijdens de ledenvergadering van juni 2022 werd stil gestaan bij het beëindigen van zijn laatste werkzaamheden voor onze club.

We verliezen in Herman een PAX icoon die meer dan 65 jaar met hart en ziel voor de club heeft klaar gestaan. Hij heeft het mede mogelijk gemaakt dat velen naar hartenlust van het mooie voetbalspel konden genieten. Herman is een van de mensen die PAX groot hebben gemaakt en daarvoor zullen wij Herman eeuwig dankbaar zijn.

We mogen hem niet vergeten!
Zijn naam zal voortleven in de naam die de bestuurskamer op Het Elderink tijdens de ledenvergadering in juni 2012 kreeg: de “Herman Groot Wassink bestuurskamer”.

Wij wensen de naaste familie vrienden en bekenden veel sterkte om dit verlies een plek te geven.

Deel dit bericht!