Gepubliceerd op: 20 maart 2023

EERVOL VERLIES PAX HEREN 1 BIJ KOPLOPER WESTERVOORT

Zondag 19 maart: PAX 1 tegen koploper Westervoort.

PAX speelde een goede wedstrijd. Het leek op een 0-0 ruststand af te gaan, maar in blessuretijd was de concentratie weg, waardoor Westervoort een voorsprong kon nemen.

Een tegendoelpunt is voor PAX desastreus omdat we zelf moeilijk scoren,

De 1-0 blijft tot ver in de tweede helft op het scorebord.

Omdat PAX op jacht gaat naar de gelijkmaker, kan Westervoort de kansen afwachten.

In de 70e minuut wordt het 2-0. Dat het ook nog 3-0 wordt is voor de statistieken.

De opstelling:

Doel: Mouro Wentink, achter: Daan Mennink, Derk Stortelder, Jody Kohler, Siebe Meerlo, midden: Bart Groot Roessink, Yasin Celik, Tom Groot Roessink, voor: Marijn van Haarlem, Stijn Alkema, Mauro Ellenkamp.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van PAX corifė Herman Groot Wassink

Westervoort krijgt de eerste mogelijkheid, maar Mouro voorkomt een vroege achterstand.

Stijn verstapt zich en wordt vervangen door Roy.

PAX wordt naarmate de eerste helft verstrijkt brutaler en het is niet te merken, dat Westervoort de koploper is en PAX de rode lantarendrager.

Vooral Mauro is aan de rechterkant keer op keer zijn tegenstander de baas.

Een vrije trap van Mauro gaat maar net naast de kruising.

In de blessuretijd van de eerste helft scoort Westervoort.

Mounir Amezrine oogt niet als een afgetrainde voetballer, maar is wel zo slim om de kans die hem geboden wordt te benutten.

Ruststand 1-0.

Na de pauze gaat PAX op dezelfde voet verder.

In de 52e minuut een goede aanval. Er volgt een pass van Marijn op Roy, die de bal op de slof neemt. De Westervoortse keeper kan de bal over het doel tikken.

En als je dan zelf niet scoort dan kan je wachten op een succesvolle counter van de tegenpartij. In de 70e minuut is het raak. Weer geven we iets teveel ruimte weg en Brian Baaijens profiteert, 2-0.

Bij PAX een drietal wissels: Rob, Jesse en Jeffrey voor Bart, Jody en Marijn.

In de slotminuten wordt het nog 3-0. Het is weer Baaijens die scoort.

Een geflatteerde overwinning met als commentaar van de kant van Westervoort: hoe kunnen jullie zo laag staan. De feiten liegen er niet om, maar het was wel een van de beste wedstrijden van PAX in dit seizoen.