Gepubliceerd op: 2 april 2024

Winst voor PAX JO19-1 geeft plaats in de finale!

Op zaterdag 30 maart 2024 stond de uitwedstrijd tegen Blauw Wit voor de halve finale van de KNVB beker op het programma.
We vertrokken vanaf Hengelo naar sportpark de Schoonhorst in Nijmegen. Sil viel in de warming up geblesseerd uit, Daan kwam voor hem in de plaats. Een goede eerste 20 minuten van onze kant waar wij Blauw Wit goed onder druk konden houden, leidde dan ook tot de 0-1.
Dit doelpunt werd gemaakt door Jasper die uit een corner de bal voor zijn voeten kreeg en deze ging via de kluts erin.
Vlak voor rust kwam PAX door aan de zijkant met Jeffrey, hij werd neergehaald in de zestien meter maar de scheidsrechter vond het geen overtreding, erg merkwaardig. Ruststand 0-1.
Na de rust wist PAX goed stand te houden en het was een erg saaie tweede helft.
Blauw Wit kwam maar niet door onze goede laatste linie heen en ze wisten dan ook niet veel te creëren.
PAX had nog mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar liet deze na. Na veel extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Volle vreugde aan de kant van PAX die met veel meegereisde uitsupporters het feestje vierden.
Op 1 juni is de finale tegen AVC Heracles JO19-1 uit Almelo.
Hopelijk zien wij dan ook weer veel meegereisde supporters uit Hengelo, dat kunnen wij zeker goed gebruiken.