Gepubliceerd op: 10 mei 2023

PAX JO19-1 naar finale

Op deze regenachtige bekeravond reist PAX af naar Ede voor de halve finale tegen Blauw Geel’55.
Na een opkomst met veel vuurwerk wordt er afgetrapt. Blauw Geel begint beter aan de wedstrijd dan PAX. De eerste beste kans van Blauw Geel gaat er dan ook gelijk in. Slechter kan je niet beginnen en het staat na 10 minuten 1-0. PAX moet zich revancheren en doet dit dan ook. Hierna is PAX de betere partij en creëert het veel mogelijkheden om te scoren. Dit lukt alleen nog niet. Blauw Geel komt er af en toe uit met de lange bal maar daar staat de verdediging van PAX dan wel goed op te letten. Zo is het spelbeeld een beetje, PAX in de aanval en creëert kansen en Blauw Geel wordt af en toe gevaarlijk door de lange bal te hanteren. De scheidsrechter fluit voor de rust. 1-0
Na een motiverend praatje in de rust van de trainer beginnen Blauw Geel en PAX aan de 2e helft. PAX trekt de lijn uit de eerste helft goed door en komt veel in de buurt bij de zestien meter van de tegenstander. Die goal zit er aan te komen. Dan wederom een aanval van PAX, aan de linkerkant van het veld wordt Jeffrey vrijgespeeld hij maakt een actie en kan hem nog net op Ben tikken. Die staat vrij op randje zestien, neemt hem aan en schiet hem in de onderhoek: GOAL 1-1.
Nu moet je doorpakken werd er gezegd binnen het team. Blauw Geel weet het niet meer en krijgen veel blessures. Wel 4 spelers van Blauw Geel krijgen kramp en verlaten dus geblesseerd het veld. PAX dendert door en creëert wederom genoeg kansen voor de 1-2. Blauw Geel komt niet meer aan aanvallen toe en zijn vooral aan het verdedigen. In minuut 85 krijgt PAX een vrije trap op een gevaarlijke plek. Sil gaat deze vrij trap nemen, maar schiet hem helaas net naast. Dan lijken het penalty’s te worden. Als we inmiddels in de blessuretijd zitten wordt PAX nog een keer gevaarlijk. De bal wordt via de linkerkant voorgezet en iedereen mist die bal, ook de keeper van Blauw Geel, maar bij PAX wordt ook niet opgelet en verdwijnt de bal dus over de achterlijn. Een grote kans voor de winnende goal in de laatste minuut. De scheidsrechter fluit voor het einde van de wedstrijd. We gaan penalty’s nemen om te bepalen wie er naar de finale gaat. Iedereen komt dicht bij elkaar om te beslissen wie de penalty’s gaan nemen en in welke volgorde.
PAX mag beginnen. Luca staat achter de bal en schiet hem raak. 0-1
Dan Blauw Geel. Die scoren ook. 1-1
PAX mag weer. Ben staat achter de bal en schiet hem ook binnen. 1-2
Blauw Geel is aan de beurt en scoort. 2-2
Lars Koens is de volgende en die schiet hem raak. 2-3
Dan mag Blauw Geel weer. Die scoren ook. 3-3
Jeffrey gaat achter de bal staan voor PAX. Hij schiet hem koelbloedig in het hoekje. 3-4
Blauw Geel weer aan de beurt. Marvin zat bij de vorige drie penalty’s allemaal dicht in de buurt. Hopelijk kan hij hem nu pakken. De speler neemt de aanloop en schiet, maar Marvin pakt hem. Blijft 3-4
Als Timo deze scoort dan wint PAX en gaat ze naar de finale. Timo neemt de aanloop en de keeper zit er nog aan maar de bal is hard genoeg en gaat erin!! PAX naar de finale. De vreugde bij PAX kan niet op en iedereen sprint naar Timo en Marvin om dit met elkaar te vieren. Wat een teamprestatie is dit zeg. Iedereen heeft voor elkaar gevochten en dat is ook beloond. PAX kan zich gaan opmaken voor de finale. De tegenstander in deze finale is Avanti W uit Enschede.
Ook dank voor alle support uit Hengelo voor deze wedstrijd. Dat heeft zeker geholpen en wij hopen jullie terug te zien bij de finale.
De volgende wedstrijd voor de competitie staat zaterdag alweer op de planning. Uit tegen Gendringen. Waar PAX ook nog volop meedoet voor het kampioenschap.