Op zondag 24 maart speelde PAX in Gendringen tegen de koploper.

Na drie minuten scoorde Gendringen. Een minuut later was het al gelijk.

Bij de rust stond PAX verrassend voor met 1-3.

En direct na de rust werd de voorsprong uitgebouwd.

Toen Gendringen terugkwam naar 2-4 voelden we ons nog niet zeker, maar onze blauw-witten maakten aan alle onzekerheid een einde. Een ongekende luid bejubelde 2-6 tegen de koploper.

De opstelling.

Doel: Marvin Ritzerveld, achter: Seije Elburg, Derk Stortelder, Luuk Heek, Daan Mennink, Siebe Meerlo, midden: Jesse Weustenenk, Max Bussink, voor: Marijn van Haarlem, Daan van Bentum, Jurre Lassche.

Op de bank: Rob Arends, Jorn Groot Roessink, Ben Wijkamp, Bouwe Dijk, Tom Groot Roessink, Siem Keizer.

Al na drie minuten moeten we een domper incasseren. De gevreesde Kelvin Meijer schiet van afstand binnen, 1-0.

We hoeven gelukkig niet lang te wachten, want een minuut later zorgt Jurre voor de gelijkmaker.

Een stormachtig begin. De weersomstandigheden waren overigens ook stormachtig.

PAX komt in de 19e minuut goed weg als de bal de onderkant van de lat raakt.

En niet veel later een knappe redding van Marvin.

Vervolgens is het de beurt aan PAX, dat met verrassend combinatievoetbal Gendringen onder druk zet. In de 34e minuut leidt dat tot de 1-2. Uit een voorzet van Siebe kopt Jurre raak.

En net voor het rustsignaal scoort PAX weer. Siebe passt op Daan vB en uit diens voorzet scoort Marijn, 1-2.

Jorn en Bouwe komen als vervangers van Daan M en Luuk in het veld.

We zitten nog niet goed en wel of Jurre scoort op aangeven van Marijn, 1-4.

Ik moet wel zeggen, dat onze blauw-witten deze wedstrijd op gunstige momenten scoren.

Tien minuten later scoort de thuisclub. Paul Stubbe is de doelpuntenmaker.

Even is er onzekerheid, maar PAX speelt vandaag ijzersterk en herpakt zich.

Helaas moet Seije vervangen worden wegens een blessure. Voor hem komt Tom.

Als we in de 65e minuut 2-5 scoren is de weerstand van Gendringen gebroken. Uit een voorzet van Daan scoort Jurre met het hoofd.

En het wordt nog mooier. Daan krult de bal uit een vrije trap voor het doel, waar Marijn de bal de beslissende zet kan geven, 2-6. Daan is daarmee de koning van de assists.

In de slotminuten nog twee wissels. Rob en Ben voor Marijn en Max.

Een compliment voor het vertoonde spel.

6 wedstrijden ongeslagen. PAX staat nu op de tweede plaats.

Op Tweede Paasdag de inhaalwedstrijd tegen Angerlo Vooruit op ons sportpark.

Een tegenstander die we zeker niet mogen onderschatten. Angerlo heeft pas tweemaal verloren.

We rekenen op de steun van onze supporters.

Ook nu weer een verloting dus neem wat kleingeld mee.