Gepubliceerd op: 26 april 2024

Benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ons clublid Bennie Wieggers en tevens Lid van Verdienste is vandaag, 26 april 2024 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Remigiuskerk  te Hengelo werden 10 inwoners van de gemeente Bronckhorst voor  al het vrijwilligerswerk dat zij voor diverse verenigingen en maatschappelijke instanties hebben gedaan of nog steeds doen geëerd.


Bennie Wieggers werd genoemd voor al het werk dat hij ruim 40 jaar voor de vakbond heeft gedaan in diverse functies.
Naast deze activiteiten heeft hij zich ook jarenlang voor de V. en AV. PAX belangeloos ingezet.
Het schrijven  van PAX  aan het comité dat hem voordroeg voor deze Koninklijke onderscheiding is als volgt:

Bij de V. en AV. PAX heeft hij zich vele jaren op diverse vlakken ingezet als vrijwilliger voor de voetbalbalvereniging.
Van jeugdleider tot bestuurslid bouw- en onderhoudszaken, heeft hij zich tientallen jaren belangeloos en altijd zichzelf weggecijferd, veel energie in de club gestoken.
Hij is van een man is een man en een woord is een woord, hij maakte geen verschil in rang en stand binnen de vereniging. Waar nodig gaf hij heel subtiel aan wanneer iets niet deugde. Normen en waarden respect, voor die tijd nog heel gewoon, stonden altijd hoog in het vaandel bij hem.
Als leider van de jeugd (tevens trad hij ook op als scheidsrechter voor de jeugdelftallen) was Bennie een soort van vader voor de spelers en voor net beginnende leiders was hij een soort van mentor.
Naast zijn vele jaren als bestuurslid van de club stak hij ook zelf de handen uit de mouwen bij de vele werkzaamheden en  verbouwingen. Zijn vakkennis kwam hierbij goed van pas.

In 1990 kreeg Bennie Wieggers de onderscheiding als Lid van verdienste van de V. en AV. PAX. Hij had zich heel veel ingezet voor de jeugd maar ook voor de bouwcommissie. Tevens was hij bestuurslid tussen 1975 en 1990, waarvan vele jaren als wedstrijdsecretaris.

 

Na de speech van waarnemend burgemeester Marja van der Tas werd hem de onderscheiding door haar opgespeld.

Berrtus  Menkveld

Deel dit bericht!