Zondag 12 november speelde PAX heren 1 de laatste competitiewedstrijd in eigen huis tegen FC Dinxperlo.

Vandaag, 3 december, de uitwedstrijd tegen Kilder

Kilder was nog ongeslagen, won tweemaal en speelde viermaal gelijk.

PAX kwam vlak voor het beëindigen van de eerste helft op een 0-1 voorsprong.

Halverwege de tweede helft werd de marge vergroot en die stand bleef tot aan het eind.

Mede door goed verdedigen en knap keeperswerk van Mouro.

Overigens was dit de eerste wedstrijd na anderhalf jaar, dat PAX heren 1 in competitieverband de 0 hield.

De opstelling.

Doel: Mouro Wentink, achter: Jesse Weustenenk, Derk Stortelder, Wesley Rouwenhorst, Siebe Meerlo, midden: Max Bussink, Tom Groot Roessink, Daan Mennink, voor: Jurre Lassche, Brian Hogeweide, Marijn van Haarlem.

Op de bank: Joeri Mars, Ben Wijkamp, Jeffrey Lankhorst, Luuk Heek, Thomas Wolbrink.

Al in de eerste minuten is Kilder gevaarlijk. Na een corner gaat de bal via de lat over en na ongeveer een kwartier test Bas Kluitman onze doelman. En die doorstaat de test met verve.

Ook Jary Jansen probeert het met een afstandsschot, maar Mouro redt bekwaam.

PAX is ook niet ongevaarlijk.

Het lijkt op een 0-0 ruststand uit te draaien.

Maar in de 41e minuut komt PAX ietwat gelukkig op voorsprong.

Na een corner van Brian stompt de keeper van Kilder de bal in het eigen doel, 0-1.

Deze wedstrijd zit het een keer mee, want Kilder raakt voor de tweede maal de lat.

In de tweede helft zet Kilder aan voor de achtervolging, maar onze verdediging staat deze keer als een huis, met Mouro als sluitpost.

Halverwege de tweede helft komt Thomas in het veld voor Max.

Niet veel later een snelle uitval van PAX. Marijn zet voor en Jurre kan de bal verlengen naar Brian, die scoort, 0-2.