BELANGRIJK PUNT VOOR PAX IN EN TEGEN GENDRINGEN

Zondag 27 november: Gendringen – PAX.

Zowel Gendringen als PAX gingen voor de winst op het kunstgrasveld in Gendringen.

Gendringen was voor de rust sterker, maar profiteerde daar niet van.

Toen het in de tweede helft wel op een 1-0 voorsprong kwam, leek er weer een nederlaag voor PAX aan te komen. PAX rechtte de rug en kwam direct na de 1-0 op gelijke hoogte.

Daarbij bleef het. Na drie opeenvolgende nederlagen werd het eerste punt in de eerste wedstrijd van de tweede periode gekoesterd.

De opstelling:

Doel: Mouro Wentink, achter: Rick Beulink, Derk Stortelder, Jochem Groot Jebbink, Luuk Heek, midden: Tom Groot Roessink, Max Bussink, Marijn van Haarlem, Rob Arends, voor:  Stijn Alkema, Roy Wolsheumer.

Op de bank: Marvin Rutzerveld, Mauro Ellenkamp, Jasper Klein Bleumink (O 19), Martijn Wonnink (O 19), Bart Groot Roessink, Ben Wijkamp.

De eerste mogelijkheid is voor PAX. Het schot van Max gaat over het doel.

Daarna is Gendringen gevaarlijker dan PAX.

Twee doelpunten worden afgekeurd. PAX moet dus gewaarschuwd zijn, maar we komen niet onder de druk uit. Gendringen profiteert niet van het overwicht en in de slotminuten van de eerste helft krijgt Roy nog de mogelijkheid om te scoren, maar hij haalt de trekker niet over.

Na de rust komt Bart voor Rick.

Weer dicteert Gendringen de wedstrijd. PAX moet alle zeilen bijzetten, maar kan niet voorkomen dat Gendringen in de 61e minuut met een afstandsschot doel treft.

Paul Stubbe is de maker van het doelpunt, 1-0.

De schade wordt een minuut later hersteld. Een voorzet van Roy wordt afgerond met een kopbal van Stijn, die daarmee zijn eerste doelpunt voor PAX maakt, 1-1.

Halverwege de tweede heft twee wissels voor PAX. Ben voor Rob en Marvin als keeper voor Mouro.

Gendringen is wel dreigend, maar het blijft 1-1.

In de slotminuten komt Mauro voor Marijn.

Een zwaar bevochten punt, dat hopelijk vertrouwen geeft voor de laatste twee wedstrijden in 2022.

Zondag 4 december thuis tegen Eldenia, dat net als PAX 7 punten heeft.

Zou het geluk nu een keer aan onze zijde zijn?

Hierbij een oproep aan onze supporters om PAX te ondersteunen bij deze voor beide teams zeer belangrijke wedstrijd.