Gepubliceerd op: 30 september 2024

WINST PAX HEREN 1 IN REKKEN

Ik woon al 54 jaar in het oosten van Nederland en heb veel steden en dorpen gezien, maar in Rekken was ik nog nooit geweest. Rekken ligt een kilometer of vijf ten oosten van Eibergen.

Een echte dorpsclub met een waardige accommodatie en een vriendelijk ontvangstcomité.

De PAX supporters hebben de eerste helft met verbazing de verrichtingen van onze blauw-witten gevolgd. De mannen uit Rekken kregen een aantal mogelijkheden om te scoren.

Gelukkig deden ze dat niet.

Na de rust een beter PAX en dat resulteerde in een 1-3 overwinning.

De opstelling:

Doel: Mouro Wentink, achter: Seije Elburg, Derk Stoltelder, Jochem Groot Roessink, Wesley Rouwenhorst, Daan Mennink, midden: Max Bussink, Daan van Bentum, Lars Zwaan, voor: Rob Arends, Stijn Versteegen.

Op de bank: Marvin Rutzerveld, Thomas Wolbrink, Ben Wijkamp, Brian Hogeweide, Jasper Klein Bluemink, Martijn Wonnink.

In de eerste helft opvallend veel verkeerde passes, vooral aan de zijde van PAX.

We mogen van geluk spreken, dat Mouro in goede vorm verkeert. De voorwaartsen van Rekken komen in het eerste halfuur driemaal alleen voor onze keeper. Mouro zorgt voor een 0-0 ruststand.

PAX krijgt éėn kans. Derk schiet de bal over en zo gaan we met een ontevreden gevoel rusten.

Trainer Vincent zal in de rust een hartig woordje gesproken hebben.

Met Brian voor Stijn beginnen we aan de tweede helft.

En die tweede helft begint goed. Uit een corner van Brian komt de bal voor het doel, waar Daan M met een kopbal scoort. En dat is niet voor het eerst dat Daan met het hoofd scoort, 0-1.

We zijn daarmee nog niet van Rekken af, maar gelukkig staat het vizier bij de spelers van Rekken niet op scherp.

PAX wisselt. Ben komt voor Lars.

In de 67e minuut komt PAX op 0-2.

Seije bedient Daan vB op maat.

Er volgt nog een wissel bij PAX. Jasper voor Max.

In principe zou je na de 0-2 de wedstrijd op slot moeten gooien, maar het wordt nog een spannende aangelegenheid als Rekken in de 80e minuut de aansluitingstreffer scoort, 1-2. Doelpuntenmaker Timo Buunk.

PAX verzuimt het vervolgens af te maken en dat houdt het moegestreden Rekken overeind.

Het blijft hachelijk tot de 87e minuut. Na een goede aanvalsopzet komt Daan vB aan de linkerkant in balbezit en er volgt een voorzet op maat op Brian. Brian speelt zich met een mooie beweging vrij en scoort onhoudbaar, 1-3.

Martijn Wonnink valt nog verdienstelijk in voor Seije.

Een verdiende overwinning op basis van de tweede helft, maar het moet wel beter, want de volgende tegenstander is Eibergen en Eibergen zal de door PAX in de eerste helft tegen Rekken geboden kansen ongetwijfeld benutten.

Eibergen heeft net als PAX drie punten uit twee wedstrijden.

Zijn jullie benieuwd wat het wordt? Kom dan zondag 6 oktober naar Sportpark Het Elderink.