Gepubliceerd op: 16 september 2024

PAX heren 1 winnaar poule en door naar eerste ronde districtsbeker

Zondag 15 september speelde PAX op eigen veld tegen Loenermark. Het was de derde wedstrijd in de poule. De eerste wedstrijd werd gewonnen van Warnsveldse Boys en de tweede van SHE. PAX had aan een gelijk spel genoeg om poulewinnaar te worden.

Het werd een eenzijdige wedstrijd met een 4-0 eindstand als resultaat.

De opstelling:

Doel: Mouro Wentink, achter: Seije Elburg, Wesley Rouwenhorst, Luuk Heek, Daan Mennink, Jasper Klein Bluemink, midden: Ben Wijkamp, Daan van Bentum, Lars Zwaan,  voor: Brian Hogeweide, Rob Arends.

Op de bank: Thomas Wolbrink, Marvin Rutzerveld, Roy Wolsheumer, Stijn Versteegen, Jochem Groot Jebbink.

Loenermark speelt net als PAX in de vierde klas. Het verschil is echter groot. In het voordeel van PAX.

Het wachten is op een doelpunt en dat komt rond de twintigste minuut. Ben scoort, 1-0.

Niet veel later krijgt PAX van de goed leidende scheidsrechter een penalty.

En dat is de specialiteit van Rob, 2-0.

En nog voor de rust weer een doelpunt van PAX na een goed lopende aanval. Brian op Seije en uit diens pass scoort Daan vB, 3-0.

Na de rust Marvin voor Mouro in het doel.

Duidelijk is dat de wedstrijd gespeeld is. Loenermark krijgt wel een paar mogelijkheden, maar het vizier staat niet op scherp.

Aan de andere kant is PAX dicht bij de 4-0, maar het schot van Wesley wordt gepareerd.

Tijd voor wissels. Stijn en Jochem komen voor Jasper en Wesley.

En later Roy voor Brian

Het wordt uiteindelijk 4-0. Ben zorgt met een kanonskogel voor een goede afsluiting.

Roy is nog dicht bij een doelpunt, maar hij stuit op keeper Daan de Winkel.

PAX naar de eerste ronde van de districtsbeker.