Gepubliceerd op: 31 oktober 2022

PAX pakt in eigen huis op karakter een belangrijk punt mee tegen Westervoort

Westervoort zou volgens ooggetuigen een geduchte tegenstander zijn. Dat bleek ook wel.

Westervoort, gepromoveerd uit de 4e klas, beschikt over balvaardige spelers.

PAX hield lang stand, maar bezweek in de 35e minuut onder de druk.

In de tweede helft kwam PAX op karakter langszij.

Naast blessures nu ook vakantie vierende spelers.

Joeri Mars in het doel, tot groot enthousiasme van zijn medespelers van PAX 2.

De opstelling:

Doel: Joeri Mars, achter: Seije Elburg, Derk Stortelder, Rick Beulink, Luuk Heek, Siebe Meerlo, midden: Bart Groot Roessink, Max Bussink, Jochem Groot Jebbink, voor: Marijn van Haarlem, Roy Wolsheumer.

Op de bank: Daan Mennink, Siem Keizer, Ben Wijkamp, Jeffrey Lankhorst, Jesse Weustenenk (terug van blessure), Teun Stortelder.

Al vanaf het begin wordt duidelijk, dat Westervoort beschikt over een aantal balvaardige en behendige spelers.

PAX blijft op karakter overeind en krijgt in de 30e minuut een mogelijkheid om de score te openen. Na een goed lopende aanval komt de bal bij Marijn, die de 39-jarige keeper van Westervoort niet kan verschalken.

In de 35e minuut komt Westervoort op voorsprong. Deze treffer hing al de gehele eerste helft in de lucht. Een voorzet van Uger Cakir komt bij de tweede paal, waar Gerard Smink, waar Gerard Smink binnenkopt, 0-1.

Vlak voor de rust kan PAX op gelijke hoogte komen als Marijn de bal panklaar bezorgt bij Roy. Diens schot wordt door keeper Ronnie Sessink met kunst en vliegwerk uit de doelmond gewerkt.

Na de rust voorkomt Joeri een grotere achterstand.

PAX gaat op jacht naar de gelijkmaker, maar moet oppassen voor de tegenstoten van Westervoort.

Daan vervangt in de 68e minuut Bart.

Een paar minuten later komt PAX op gelijke hoogte. Een luid bejubelde treffer.

Siebe stuurt Marijn de diepte in en uit diens voorzet werkt Roy de bal tegen de touwen, 1-1.

De moe gestreden Marijn wordt vervangen door Jeffrey, die zijn debuut maakt voor het eerste elftal.

De 1-1 wordt over de streep getrokken.